Matlaging med høstens frukt og grønt på Geitmyra matkultursenter


Oppdatertdato: 2013-09-15 Tema: Grønnsaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Kaarina Borud


Høsten er tiden for å nyte av markens grøde og overflod. Jorder, hager og grøntdisker bugner og det er ekstra gøy – og godt – å lage mat. I samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt holder Geitmyra matkultursenter for barn i høst 16 matlagingskurs for familier. Kursene er delt i to temaer:
"Markens grøde - norske rotfrukter" Rotfruktene er juvelen i det norske matskattekammeret. Rotfrukter er søte, sunne og gode og kan tilberedes på mange måter - her skal vi både ovnsbake, gratinere, koke og brutaldampe dem!

"Frukt og bær - naturens godteri" Her oppe i nord er sommeren ikke så varm, men til gjengjeld veldig lys. Det gjør at frukt og bær vokser sakte, men blir ekstra gode! Vi skal smake på mangfoldet den norske frukthøsten har å by på, og lærer bort morsomme og velsmakende måter å tilberede norske frukter og bær på.
Det første kurset fant sted tirsdag 3. september og det vil være kurs gjennom hele september og oktober. Se www.geitmyra.no for fullstendig kursoversikt.

Det vil være mulig for journalister å følge kurset.

Geitmyra matkultursenter for barns visjon er "Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt." Dette arbeidet gjør vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, Åpen gård-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, bærekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2724
Info.Pasta.
Salater.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.