Matopplevelse på Statholdergaarden i Oslo


Oppdatertdato: 2006-09-21 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


I Oslos restaurantverden er det lett å gå seg vill, for her er noe for enhver smak og lommebok.
Men noe som både passet smaken og lommeboken, er opplevelsen vi fikk i Statholdergaardens krostue. Vi var så heldig å få nyte Bent Stiansens 10 retters Lyon Meny som er inspirert av området rundt Lyon.
Og la meg si det med en gang, dette er bra!!
Utsøkt mat, med god vin, i koselige lokaler til en rimelig pris. Som virkelig bør oppleves av alle som ønsker en touch av "det gode kulinariske liv".

Miljø og omgivelser

Statholdergaarden ligger sentralt til i Oslo på hjørnet av Rådhusgaten og Kirkegata. Kanskje ikke det fineste strøket, men det spiller ikke noen rolle.
Statholdergaarden har 2 restauranter med en danskinspirert krostue i kjelleren og gourmet restauranten i første etasje. I kjelleren er det mer uformelt og avslappet, og en god stemning. Litt lytt når det ikke er mange gjester (og når nabobordet er høylytt kan det jo være artig å lytte for den nysgjerrige), men med flere gjester så går det greit.

Det er gode bord og stoler, god plass og lun stemning.

Menyen

Menyen var denne kvelden for oss en 10 retters til kun 499.- + egen tilpasset vinmeny til 435.-, men det er andre menyer + a la carte meny med mye godt. Også egen fyldig smørbrød meny på dagen.
A la carte med forretter til ca 130.-, hovedretter fra ca 245.- til 295.- og desserter til ca 115.-

Men her er 10 retteren som vi forsøkte. (Den serveres i hele september)

”Stiansens Lyon”

Amuse bouche:
Kyllingleverterrin med syltede rosiner
Artiskokkcrème med kapers
Fritert chèvre med akasiehonning

Salade Lyonnaise
Salat med pochert egg, ristet flesk og krutonger

Terinne de legumes
Grønnsaksterrin servert med urteremoulede og fritert purreløk

Crème d´echalottes
Sjalottløksuppe servert som en cappuccino

Filet de truite a la sauce d`oseille
Ovnsbakt ørretfilet med engsyresaus og erter

Cuisse de poulet farcie, sauce Albufeira
Farsert landkyllinglår med epler og gåseleversaus

Granité de Beaujolais
Granité med Beaujolaisvin og pærer

Filet de boeuf ”Marchand de Vin”
Vinhandlerens indrefilet med sopp og persilleduxelles, glasserte småløk og aspargesbønner. Rødvinsaus

Fromages de la Montagne de Lyon
Oster fra fjelltraktene rundt Lyon

Tarte au chocolat ”Valrhona”
Sjokoladeterte ”Valrhona” servert med syltede aprikoser, kirsebærshot og Bourbon vaniljeiskrem

Vinmeny
Riesling 2004. Cave du Roi Dagobert. Alsace
Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs. Les Caves des Hautes Côtes
Côte- du- Rhône Perrin Reserve 2004. Domaine Perrin
Mas Amiel 2004. Mas Amiel. Maury

Kjøkken

Etter å ha benket seg ved bordet var det tid for den store opplevelsen. For dette var i toppklasse etter våre mål. Når den ene retten etter den andre ble satt på bordet, og smaken holdt samme høye nivå hele tiden, er det bare å bøye seg i støvet for kokkene.
For her var kombinasjonene av råvarer og sauser/tilbehør flott tilpasset. Noen av råvarene må settes sammen med tilpassede sauser for å fremheve den riktige smaken og det var gjort her.
Høydepunktene var grønnsaksterrinen, ørretfileten og indrefileten. Sjalottløksuppen var veldig kraftig og god, samt at det var artig å smake pocherte vaktelegg, fritert chevre(snadder), frisk granite og en samling gode oster før desserten.

Vinmenyen som fulgte med var bra tilpasset, særlig rieslingen og Mas Amiel til dessert.
Det ble servert en musserende vin til ørret og landkylling, og det var lett og greit.
Rødvinen til indrefileten er god, men etter min smak kommer den ikke helt til sin rett sammen med sausen.

Service

Her kommer igjen en stor opptur for lignende service er det sjeldent du opplever. Og så virker smilene og vennligheten ekte.
Fra vi kom inn til avgang følte vi at vi ble tatt vare på som VIP gjester. Servitørene var hele tiden påpasselige og det var mange av dem. Alle smilte og var dyktige i sitt fag. Selv servitørlærlingen var allerede på ett høyt nivå.
Vi ble sittende i nesten 3 timer uten at vi følte press for å måtte gå.

Og da vi til slutt sa hvem vi var, fikk vi en omvisning på hele huset og alle kjøkken. Og de står i stil til hele opplevelsen.

Priser

Når prisen for en 10 retters er kun 499.- er det billig. Det gjør at alle kan oppleve dette og det anbefales på det varmeste. Det er verd hvert øre. Vi har prøvd lignende 4,5 og 6 rettere før og vi fikk absolutt mest for pengene her.
Prisene på andre retter ligger nok i det øvre skiktet men det er mat av topp klasse vi snakker om.

Konklusjon

Dette er ett besøk vi anbefaler på det varmeste. Nå er det få dager igjen av september, men ennå tid til denne opplevelsen. Istedenfor å gå ut å spise en 2 eller 3 retter, så ta dere tid til denne 10 retteren. Og få oppleve det ypperste av smak, service og velvære.
Det kan bestilles bord på 22 41 88 00

Karakterer:

Kjøkken/mat 10
Drikke 9
Meny 9
Miljø/omgivelser 9
Service 10
Pris 9
Totalt 56 av 60 mulige

Flere bilder


Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:928
Norsk mat.Svinekjøtt.
Stekepanne.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.