Matpakketips til skolestart


Oppdatertdato: 2008-08-20 Tema: Matpakke Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Sosial- og helsedirektoratet


Skoleelever tilbringer opp til åtte timer på skolen hver dag, og trenger minst ett skikkelig måltid i løpet av skoledagen av ernærings-, helse- og trivselsmessige årsaker. Her får du tips til hvordan du kan lage sunne og spennende matpakker.

Å spise til alle faste måltider er en viktig del av et sunt kosthold. Barn og ungdom som hopper over måltider har et dårligere kosthold med høyere innhold av fett og sukker og lavere innhold av de fleste vitaminer og mineraler enn de som har regelmessige måltider.

Matpakketips:

  • Smør matpakken kvelden før, da har du bedre tid og kan lage en matpakke du har lyst på.
  • Bruk mellomleggspapir og en stor matboks hvor du også får plass til grønnsaker eller frukt.
  • Pakk in salatblad, oppskåret agurk, reddik, paprikabiter eller annet hver for seg i plastfolie og legg det på skivene når du skal spise.
  • Bruk tykke skiver grovt brød.
  • Varier med grove rundstykker, knekkebrød, ciabatta eller bagetter.
  • Påleggsforslag: brunost og hvitost (gjerne magre eller halvfete varianter), makrell i tomat, røkt fisk, leverpostei, kaviar, kalverull, kokt skinke, kalkun- og kyllingpålegg. Husk frukt og grønt.
  • Ha alltid med en frukt eller en grønnsak. Ha dette i en egen plastboks, så har du noe å ha avfallet i og du slipper også at frukten/grønnsaken ”moses” i sekken.
  • Skummet melk, ekstra lett lettmelk, lettmelk og vann eller juice er sunn og god drikke til matpakken.

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:905
Grillmat.Lapskaus.
Kina.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.