Utstillere og kokkelærlinger fra nesten hele Norge deltar i Matstreif på Karl Johan og Universitetsplassen i Oslo 10. og 11. juni. Innovasjon Norge står bak arrangementet i samspill med flere aktører innenfor matbransjen.
Målet er å sette fokus på lokalmat, norsk matkultur og norsk smak og vise et tverrsnitt av det spennende som skjer innenfor norsk matproduksjon for tiden.
Karl Johan og Universitetsplassen
Lørdag kl 10.00 - 18.00
Søndag kl 12.00 - 18.00
Opplev bl.a.
- Bondens marked med lokalmat fra hele Norge. Her får du smake deg gjennom hele Norge med nesten 60 markedsdeltakere fra fjern og nær og med et bredt spekter av produkter.
- Kokkekonkurranse for landets beste lærlinger. Se mer info under.
- BarneTV-show
- Smaksverksted for barn
- Ibsenforestillinger for unge og voksne.
- Kafé med servering av spennende smaker fra Norge. Se mer info under.
- Matlaging under ledelse av entusiastiske kokker
- G-appetitt
- Klovner i Kamp
- Smakebiter og tips for et sunnere kosthold
- Jordbærland med nyplukkede jordbær
- Norsk mat med indisk vri
- Pizzakonkurranse. Se mer info under
- Dessuten en mengde matspesialiteter du kan kjøpe med deg hjem....
Bondens marked
Nesten 60 stands med lokalmatprodusenter fra hele Norge vil presentere og selge sine produkter disse to dagene i et spesiallaget Bondens Marked. Her vil man få direkte kontakt med de som lager produktene og det vil være mulig å få kjøpt mat du vanligvis ikke finner i Oslo. En unik sjanse til nye smaker og nye opplevelser.
Kokkekonk. Go`biten
Smårett meny på 18års dagen
Kokkekonkurransen Go´biten arrangeres lørdag 10. og søndag 11. juni på Universitetsplassen i Oslo under Matstreif.
Målet er å stimulere unge kokker til å bruke norske råvarer på en ny, god og spennende måte. Råvarene skal hentes fra deltakerne på Bondens Marked.
Oppgaven er å lage måltid til feiring av en 18 års bursdag. Måltidet skal bestå av småretter - en tapas meny.
Dommerpanelet består av 40 personer sammensatt som en "legmannsjury" og en fagjury.
Konkurransen arrangeres med to heat på lørdag et heat på søndag. Premiering skjer fra scenen kl 17.00 på søndag
Kafé Matstreif
På universitetsplassen og forran scenen blir Matstreif sin kafè. Her får du kjøpt matretter basert på råvarer fra Bondens marked.
Har du lyst til å lage maten selv kan du finne råvaren på Bondens marked.
Oppskriftene finner du her
Meny:
Smak av norsk kjøtt
Honningmarinert fenalår fra Aron mat, lammerull fra Røroskjøtt, gravet reinsdyrkjøtt fra Varanger og Bjorlimorr fra Bjorli. Serveres med lefse fra Furkunt og Hemlåggå og Salat-ost med hvitløk fra Gangstad Gårdsysteri
Kr 60,-
Smak av norske oster
Ridderost fra Tresfjord, Dovreost og Ingers blå fra Den Blinde Ku. Serveres med vannkringle fra Tøsse bakeri.
Kr 60,-
Smak av norsk klippfisk
Stekt klippfisk fra Sjømat, Nordland, servert med ratatouille, rundstykke fra Briths matglede og økologisk Røros smør.
Kr 60,-
Smak av norsk vilt
Smakfull reingryte fra Østlia Gårdsprodukter, Finnmark med løk og sopp, servert med hjemmelaget potetmos.
Kr 60,-
Smak til barna
Stekt ostepølse fra Bekkereina med hjemmelaget potetmos.
Kr 25,-
Smaken av søtt
Kake: Lun Røroskake fra Galåvolden gård med kreklingsirup.
Kr 25,-
Is: Økologisk is fra Norsk Økois, Skjæveland servert med biter av økologisk frukt
Kr 25,-
Drikke
Kaffe kr 10
Eplemost fra Epleblomsten kr 10,-
Solbærmost fra Epleblomsten kr 10
Pizzakonkurranse
Hvilken klasse i Oslo klarer å lage den beste pizzaen?
Smak utfordringen
Innovasjon Norge i samarbeid med Opplysningskontorene for Landbruket, har invitert 12 skoler på niende klassetrinn i Oslo til å delta i en konkurranse om å lage Norges beste pizza. Finalen vil foregå den 10. juni foran scenen på Universitetsplassen.
Peppes Pizza vil produsere elevenes pizzaoppskrifter. En jury bestående av Craig Whitson (kjent kokk), Christian Strand (skuespiller og sanger), en pizza- ekspert fra Peppes Pizza og Britt Kåsin (representant fra Opplysningskontorene) vil kåre vinneren.
Vinnerklassen får en helaften på Peppes Pizza. I tillegg vil vinnernes pizzaoppskrift bli lagt ut Opplysningskontorenes hjemmeside www.mat.no. Lagene som stiller får mulighet til å sitte i juryen til årets kokkekonkurranse som arrangeres under Matstreif. Temaet for denne konkurransen er festmeny for ungdom.
Hver påmeldt klasse har fått 400 kroner til innkjøp av råvarer (maksimum kr 2000 per skole). Skolene har fått tilsendt et undervisningsopplegg om smak og sensorikk.
Opplegget rundt konkurransen ble lagt opp sånn at skolene brukte to teoritimer på det faglige opplegget samt minimum to heimkunnskapstimer på pizzaeksperimentering!
Program for pizza- konkurransen:
Kl. 13.00 Oppmøte for dommerne i juryen på Universitetsplassen,
der konkurransen skal foregå.
Kl. 13.30 Konkurransen starter. Peppes begynner levering av pizzaene.
Dommerne smaker.
Kl. 15.00 Dommerne er ferdig med å smake.
Samler seg for oppsummering og kåring av vinner.
Kl. 15.30 Kåring av vinner og utdeling av premie på scenen på
Universitetsplassen.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:841