Mattilbudet i Dyreparken i Kristiansand for store og små


Oppdatertdato: 2015-07-06 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Som en av de faste besøkende med årskort har vi også i år(2015) tatt en titt på de forskjellige tilbudene en får i Dyreparken når man begynner å bli sulten. I motsetning til i vintersesongen når bare Soko Restaurant ved løvene er åpen, er det i høysesongen en mengde tilbud rundt forbi, fra enkle burgere til grillmat, buffeter og indisk mat. Når man spiser her så husk på at dette er en park hvor det meste av mat er tilpasset den yngre gane, selv om det fins mer voksne alternativer innimellom.
Dyreparken har og tilbud til både allergikere, de som skal være sunne og de minste barna(under 3 år) som får gratis barnemat på flere av de mest populære stedene. For en full oversikt se Dyreparken sine sider her:
PS:
Dyreparken har fått nye nettsider i 2015. Og etter min mening er det ikke til det bedre, men man gjør jo alt for tekkes alle skjermstørrelser, men nå er det vanskeligere å finne frem og en del linker fra ifjor virker ikke. Dette er litt amatørmessig da jeg går ut fra at det er profesjonelle som har lagd de. Men om en sjekker smartphonen når man er inne i parken så funker det bra, kan være greit om en går seg vill eller ikke finner noe.

En rask oversikt over spisestedene

Dyreparken har 3 store buffetrestauranter, nemlig Soko ved løvene, sjørøvergrillen ved sjørøverskipene og Kjuttaviga vertshus rett ved Kjuttaviga innenfor båtbasaren. Disse har alle en buffet som koster pr 05.07.2015 kr 209.- pr voksen og da kan man ta med ett barn for kr 39.- Ekstra barn koster kr 79.- Flere steder er det og slik familiepakke, bla den indiske og Lars på brygga.
Ved sjørørvergillen i Kaptein Sabeltanns verden er det og en Indisk restaurant/vertshus som og har Pizza buffet.
På kutoppen/setra ved alle kuene og geitene får man norsk mat servert til en ganske rimelig penge.
Ved stasjonen for Hakkebakkeskogen ligger det en kafe med enkle og økologiske retter. Til en fornuftig pris.
I Kjuttaviga er det en pizzarestaurant og en burgerrestaurant som og har andre gatekjøkken retter.
I tillegg er det et utall andre steder hvor de selger pølser, burgere, popkorn, frukt, smørbrød, sushi osv.

Ta med mat

For de som ønsker å spare penger er det kanskje mest fornuftige å ta med mat inn i parken. Det er og mulig å grille mat her, men ikke når det er skogbrannfare. Maten er ganske dyr og når man er en familie med barn ruller kronene fort ut, men ved hjelp av noen triks og litt fornuft kan man spare penger. Og Dyreparken er en stor pengemaskin, noe som ikke er å komme utenom.

En annen ting som kan være grunn for å ta med mat er at det ikke er like rent og appetittlig alle steder. Vi opplevde å være førstemann på en av buffetrestauranten når de åpnet for dagen, men fant matrester og bruskliss i stolene og på bordene. Og i høysesongen blir det fort grisete i buffeten og da er det lurt å være tidlig ute.

Om man velger å ta med mat, så er jo det store sørlandssenteret rett over på andre siden av E18 med masse butikker. Det samme kan brukes om en skulle ønske litt mer restaurantmat, hvor man får ett stempel og går/kjører over her å spiser istedenfor. Men de siste årene har mattilbudet i parken blitt mye bedre, så det er ikke så mye vits i det. Og om en kan lukke øynene for litt smuler her og der, og har ett romslig budsjett så blir man bare her inne. Og det er jo mange steder hvor de voksne kan sitte å spise, mens barna deltar i en aktivitet.

Glutenfritt og melkefritt

Flere steder serverer både glutenfritt og laktosefritt, samt noe uten egg og nøtter. Men vær obs i buffetene da det ofte blandes mat her. Er en veldig allergisk, så ta med mat.

Buffetrestaurantene

Soko
er den som har åpent hele året. Det koster kr 209.-/kr 39.- for første barn.. Den er afrikansk preget, men har og vanlig norsk mat, og ett godt utvalg, og slett ikke så rotete når vi var der nylig kl 16.30. Vi har selv opplevd å spise risgrøt her! (Kanskje den var i barnebuffeten, men men,) Det er ett stort uteområde her og man kan sitte å se utover løvene. Er litt spesielt å sitte utenfor her og være så nær løvene når man spiser. Dyreparken har nå også fått geparder og de anbefales virkelig å ta en titt på. Elegante og selvstendige dyr som jeg har veldig sansen for. Det er og en liten servering nede ved gepardene i en landsby, med masse afrikanske ting.

Kjuttaviga vertshus
En stor restaurant med mange bord. Serverer en italiensk/meksikansk buffet med både taco, lasagne, 3 typer pasta, pizza men og flere norske retter som kylling, svinesteik og laks. Denne åpner kl 12.30 og jeg anbefaler å være tidlig ute her, da buffeten ellers blir veldig grisete når alle skal spise samtidig senere på dagen.
Maten her er god selv om kyllingen var veldig salt.
Prisen er som på Soko, kr 209.-/kr 39.- for første barn. Ett minus er at en får utdelt en papptallerken og ett krus som blir temmelig grisete etterhvert. Så det anbefales å forsyne seg i rett rekkefølge. Jeg syns faktisk at til den prisen burde de ha spandert en skikkelig tallerken, som og burde være mer miljøvennlig.

Pizza

Det er en pizzarestaurant som serverer hele pizzaer, nemlig Gorine i Kjuttaviga. Disse prøvde vi i fjor og er slett ikke verst. En del ventetid her i sesongen med mye folk og prisen er kr 239.- til kr 279.- for en pizza til flere. Ellers serveres det pizza rundt forbi i buffeter og som slices. Vi smakte også de som finnes ved siden av Bellas og Gustos Vertshus i Sabeltanns verden(kanelbakeriet), og den var god. Her koster en pizzabuffet kr 119.- for voksne og kr 79.- for barn. Anbefales fremfor Gorine i Kjuttaviga.

Indisk mat

I Bellas og Gustos vertshus i Kaptein Sabeltanns verden får man noen enkle indiske retter til kr 149.- og kr 159.- + familiefat til kr 399.- Dette smaker godt selv om mengden ikke er mettende for en stor mage. Maten er fra restaurant Mother India i Kristiansand i følge nettsidene.
Men en god plass å gjemme seg litt i med litt stillhet og kjølig ro. Veldig hyggelig betjening, som så mange andre steder i parken. Jeg mistenker at alle skolelevene som jobber her har hatt "smilekurs" med bra resultat.

Grillmat

Man får grillmat flere steder om en begrenset utvalg, men på sjørøvergrillen i Sabeltanns verden er det og andre retter som både spareribs, svinenakke og kylling, men og som grillbuffet til kr 209.-/kr 39.- for første barn.Her er fint å sitte med utsikt til sjørøverskipene når de kommer inn.
Ellers er det flere steder rundt forbi med grillet burger ol. I sjørøverlandsbyen, tigerens rike, Kjuttaviga osv.

Kjuttaviga

I tillegg til Gorines pizza er det og her en burger restaurant, Lars på Brygga, som og serverer fiskeburger. De vanlige burgerene her er skikkelig gode og det virker som om de bruker skikkelig kjøtt i disse. På brygga her er det en del plagsomme måker, slik at vi måtte rømme, men ikke så lett når gjesten ved nabobordet mater dem med matrester. Her bør alle ta ansvar og kaste restene i egnede beholdere. Også veldig hyggelig betjening. Her har de og en slik familiekurv for 2 voksne og 2 barn til kr 259.-. Slike familiepakker er noe dere som har reist litt kjenner godt til.
Det er og en annen restaurant her, Ankerstua som skal servere grøt og suppe. Denne har aldri vært åpen når vi har vært her, men har jo fin beliggenhet da. Men utenfor den er det ett lite utsalg for grøt og suppe, kanskje meningen at man kan gå inn å sitte ned mens man spiser.
Og rett ved siden av får man wraps, sushi (9 biter til kr 99.-) og salater i en annen restaurant, i Kjuttas Brød og Salat. Samt rett og slett brødskiver med div pålegg.

Kutoppen

Her serveres viltburger, lapskaus, kjøttkaker og rømmegrøt/risgrøt + pølser på det som kalles setra, maten er lokal og lagd på travparken, hovden og Jens Eide i Lillesand. Norsk mat til gunstig pris, dvs under kr 100.- og grøt til kr 49.-. Dette er hjemmelagd mat som er et alternativ til alle burgerne lenger nede, anbefales. Oppe her er det og litt rolig og fint for de små med norske husdyr, kuer, geiter ol.

Hakkebakkeskogen og Ekorn-Jensens Kafe

Her er en kafe med økologisk mat. Vafler, boller, smørbrød, kaffe og diverse drikke.
Satsingen på lokalprodusert økologisk mat ga i 2015 Ekorn-Jensens Kafè gullstatus hos Debio. Debio er kvalitetsmerket for økologisk mat.
Dyreparken har de siste årene satset mer på lokal og økologisk mat, og kafeen her er siste eksempel på dette.

Mer info om det sunne mattilbudet i dyreparken finner du her:

Burgere og pølser + is og snop

Dette serveres overalt i forskjellige varianter. Nå er burgerne i dyreparken faktisk gode, men jeg vet ikke om det er samme som serveres alle steder. På Setra er det viltburgere. Det selges og iskrem mange steder, kr 35.- for softis feks.

Kardemomme by

Her både baker og pølsemaker, som servere bakverk og pølser i flere varianter i høysesongen. I Kardemomme by er det koselig og veldig barnevennlig med en trikk som kjører rundt og flere skuespillere som rusler rundt forbi.
Bakverk og pølser finner man som sagt flere steder i parken, og feks skillingsboller koster kr 25.- (eller om en skulle ta turen innom Ikea først kr 5.- pr stk der:)).

Overnatting

For dere som vil overnatte i eller i nærheten av Dyreparken er det flere alternativ.
Selve dyreparken har 2 alternativer. Sjørøverhotellet i Abra havn og inne i Kardemomme by. På begge disse stedene blir man veldig involvert i det som skjer, og dette er nok for de med de mest engasjerte barna.

Men som ett veldig bra alternativ ligger det ett hotell like ved inngangen. Scandic Dyreparken som tidligere het Rica Dyreparken. Her har man ett hotell på Barnas premisser, men samtidig komfort, god mat og ypperlig beliggenhet.
Dyreparkens dyr går igjen som tema på hotellet og det er veldig bra gjennomført.
Hotellet er stort med 160 rom og er ett veldig godt alternativ for familier som skal i dyreparken med barna i ferien. Man går jo bare rett ut av døra, 75 meter og man er i parken. Og når barna får se Kaptein Sabeltanns sjørøverskip seile rett forbi vinduet på rommet er barna garantert en opplevelse rikere.
Hotellet har i tillegg alle de fasiliteter et bra hotell skal ha, med god mat, grei parkering, fine fellesarealer, fine rom(noen er litt trange), samt den fantastiske utsikten for barna om en får rom inn mot parken.

Les mer her:
Scandic sine nettsider:
Tripadvisor sin oppføring om Scandic Dyreparken

Tips og råd, ikke bare for maten i parken

 • Skal man flere dager i parken i løpet av en ferie, så kjøp årskort. Da kan man parkere gratis også. Ellers, kr 60.- for parkering er ganske rått.
 • Vær tidlig ute i buffetrestaurantene, og heller kjør gjennom en del aktiviteter på ettermiddagen når alle spiser.
 • Er en i budsjettmodus, ta med mat, kjølebag og drikke, og lån en trillevogn. Det er ingen restriksjoner for dette og drikke feks er ganske dyrt. Det er mange steder å sitte ned i parken. Som alternativ kan man la barna spise i buffeten mens man selv spiser medbrakt. Litt utpå dagen er det ikke verd kr 398.- for 2 voksne i en grapsete buffet med brus til kr 39.-(selv med gratis påfyll)
 • Vi har og prøvd feks løkringer og nuggets rundt forbi, men de anbefales ikke. Og i hele parken får man slike tykke pommes frites, de har mindre fett pga tykkelsen. Er ganske gode.
 • Vil en se de mer sjeldne dyrene, gå på en av dyrepresentasjonene. Feks ulvene gjemmer seg hele dagen og viser seg bare når de spiser. Og løvene sover:)
 • I tropariet anbefales det også å gå veldig tidlig eller sent, midt i rushet er det ganske tett her inne, og man blir fort kvalm.
 • Det finnes gratis barnemat flere steder i parken, undersøk på forhånd, men bla her: Setra på KuToppen, Bakeren i Kardemomme by, Gorines Pizza, Kjuttas Brød & Salat, Kjuttaviga Vertshus, Sjørøvergrillen, Bella og Gustos Vertshus, SOKO, Vaffelstua, Eventyrskogen uteluke, Vannlinja (i Badelandet). Dette er sponset av Nestle og for barn under 3 år.
 • De ansatte i sesongen er ungdom og skolelever. Men de er veldig hyggelige og åpne. Ikke klag om noe går litt sent, for det fortjener de ikke. Det er ikke noen 5 stjerners restauranter her inne, men mye smil og moro.
 • Lag en rask plan før en går inn i parken. det er mye å se, så det er fort gjort å gå glipp av noe. Planlegg noen dyrepresentasjoner og spis utenom rush tiden mellom 2 og 4-5. Og som nevnt før, man bør ha 2 dager her minst.
 • Inn til de nordiske dyrene + tigeren er det ganske langt, husk det om en bærer eller triller barn, og opp til kutoppen er det bratt. Men beregne at en ser de nordiske dyrene under en av dyrepresentasjonene siden de ellers skjuler seg, spesielt ulvene. Jeg vil anbefale Tigeren kl 11, Løvene kl 12.15, ulvene kl 13.00 og geparden kl 15.00.
 • Husk og at for mange barn er vel så gøy å kose med en geit istedenfor å se på en ulv, selv om løvene er en slager for barn.
 • Tømmerenna og bob banen anbefales og litt utenom rushet, da det fort blir lang kø her. Og stå i 30 minutter i kø med grinete unger er ikke det store. Da går dagen fort.
 • Planlegg og en tur med ett av sjørøverskipene, dette er en høydare for barna.
 • Om en er heldig så er det skuespillere rundt forbi i parken. Dette er fantastisk gøy for barna om en møter disse. Skuespillerne øver seg og litt rundt forbi før forestillingene, Vi har flere ganger fått med oss øvinger inne i kaptein sabeltanns verden. Også i Kardemomme by er det skuespillere, samt selvsagt i Hakkebakkeskogen..
 • Badelandet er for barn. Det er høyt lydnivå her og garderober som er rotete. Ute er det noe bedre og mulighet for voksen å slappe av.
 • Det er masse toaletter i parken. ikke alltid så rene, men med så mange folk i sesongen er det ikke lett å holde rent. Og en del av bygningene er slitt og kunne trenge oppussing, litt preget av tidens tann.
 • Pengene flyr her inne så sett av ett romslig budsjett, men det går jo an å spare her og der. Feks de bildene de selger når man kjører i tømmerenna og bob banen, la en i familien ta bildene selv når han ser på, for med dagens kamera så blir det like fint, og de automatiske bildene er ikke den beste kvaliteten. Men ikke ta med kamera i tømmerrenna, det er ikke lov og problem om man mister det.
 • Vær og obs på at det er ett veldig kjøpepress overalt, med barn som vil ha alle slags kosedyr. Og de er ikke billige. Vi har noen hjemme som mister hår overalt:)

Til slutt vil jeg bare ønske lykke til med ett fint besøk, i en fantastisk park som både har dyr, masse underholdning, badeland og aktiviteter. Vi har årskort her og bruker det 10-15 ganger i løpet av året. Og jeg er litt stolt over at vi har en slik fin park her i Kristiansand. Og som de siste årene har forbedret seg veldig mht mat og underholdning. Parken får en femmer på terningen min, og hadde vært sekser om det ikke hadde vært for litt for mye kjøpepress og litt dårlig renhold + noen småting som nevnt over.
Denne anmeldelsen ble første gang publisert i 2014 og oppdatert nå i 2015

Har dere besøkt dyreparken? Kom gjerne med kommentarer under her.

nettsidene til dyreparken: finnes det masse info om parken, mat og underholdning.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2943Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.