Matvett lanserer verktøy for å redusere matsvinnet i industri og handel


Oppdatertdato: 2014-04-07 Tema: Matsvinn Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Matvett AS


I Norge kaster vi nesten 400 000 tonn mat som burde vært spist, fra matindustrien, dagligvarehandelen og hos forbrukerne. Både av hensyn til miljø, ressursutnyttelse og økonomi er det viktig å få redusert dette matsvinnet.
Nå lanserer Matvett AS nye nettsider for matbransjen med matsvinn.no. Dette blir et godt verktøy for matindustrien og dagligvarehandelen til å kartlegge og starte arbeidet med å redusere matsvinnet i egen virksomhet og i samarbeid med andre.

Viktige elementer på nettsiden er:

• ForMat-sjekken – en spørreundersøkelse som viser situasjonen i bedriften/butikken og hvor god oversikt de har over avfallsmengder, matavfall og matsvinnet i virksomheten
• Veilederen til ForMats metode for kartlegging og forebygging av matsvinn i matindustribedrifter. Hvordan går man frem trinn for trinn for å finne problemområdene, de egentlige årsakene og tiltakene som gir resultater
• Gode bedriftseksempler på hvilke tiltak som fungerer, og hvor mye svinnet kan reduseres med enkle grep fra matindustribedrifter og dagligvarebutikker
• Nyhetsstoff, rapporter og lenker til andre som jobber med å redusere matsvinn

Matvett AS eier og driver ForMat-prosjektet, som er næringslivets satsing for å redusere matsvinnet i matindustrien, dagligvarehandelen og hos forbrukerne. Veien videre blir å gjøre matsvinn.no kjent i bransjen, få flere bedrifter til å ta i bruk verktøyene og til å engasjere seg på tvers av verdikjeden.
Forebygging av matsvinn er et langsiktig arbeid, og Matvett er helt avhengig av et godt samarbeid og fortsatt støtte fra myndighetene fremover.
Gå inn på matsvinn.no og les hvordan dagligvarekjeder og matindustribedrifter har lykkes i å redusere svinnet i sin bedrift eller i samarbeid med andre ledd i verdikjeden.

Jeg vil og få anbefale mitt kjøleskapsøk for å kunne finne oppskrifter hvor man bruker restene. Dette er ett perfekt redskap som jeg selv bruker hjemme.
mvh Knut Pettersen

Matvett AS eier og driver ForMat, som er et samarbeidsprosjekt mellom NHO Mat og Drikke, NHO Mat og Landbruk, Dagligvareleverandørenes forening, Dagligvarehandelens Miljøforum, Østfoldforskning, Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité og Nofima. Prosjektet støttes økonomisk også av Miljøverndepartementet, Landbruks- og matdepartementet med flere. Prosjektet har som mål å bidra til å redusere mengden matsvinn i Norge med 25 % innen utgangen av 2015. Prosjektsekretariatet sitter hos NHO Mat og Drikke.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2870
Julekaker.Grønnsaker.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.