
Oslo (NW): I høst skal landets sjetteklassinger lære mer om sin egen smak. Allerede nå kan lærere og elever prøvesmake det nye undervisningsopplegget.
De fleste barn har et forhold til om noe smaker godt eller vondt, men å lære seg å smake skikkelig på det man putter i munnen, og å beskrive smaken, er ikke alltid like lett.
Nå skal barn lære å finne fram til de ulike grunnsmakene; søtt, surt, salt, bittert og umami (buljongsmak).
For tredje år på rad arrangerer Landbruks- og matdepartementet Smakens uke i begynnelsen av november (uke 45), i samarbeid med Opplysningskontorene i landbruket.
Nytt av året er et helt ferskt undervisningsopplegg som er kalt ’’Med smak på timeplanen’’, som er lagt ut på følgende tre internettsider:
www.smakensuke.no
www.skolenettet.no/matstart
www.mat.no (klikk videre på linken ’’for skolen’’)
– Økt kunnskap om mat og smak er med på å øke barns bevissthet om matkvalitet. Det vil igjen være med på å øke matgleden, sier Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
Skoler fra hele landet kan nå melde seg på for å delta i Smakens uke
– Skoler som blir trukket ut får besøk av et eget smaksteam som har med seg en spennende smakskoffert, sier Åse Kringlebotn i Opplysningskontorene i landbruket.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1389