Melkebonden nær deg engasjerer


Oppdatertdato: 2012-08-15 Tema: Melkemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Baker og konditor nr 4-2012


Som du sikkert har sett har Tine lansert nye melkekartonger der de presenterer en melkebonde i ditt distrikt: – Undersøkelser vi har utført etter lanseringen viser at kartonger, reklamefilmer og annonser er blitt tatt svært godt imot av norske forbrukere.

Det sier Hege Holter Brekke som er konserndirektør for Tines markedskategorier. – Etter noen måneder med de nye kartongene over hele landet synes folk å sette pris på måten vi løfter frem grunnfjellet i Tine, nemlig eierne våre – melkebøndene. Vi ser frem til de første etterrettelige salgstallene på nasjonal basis som vil gi uttrykk for hvordan tiltaket har påvirket salget i butikk, sier hun.

– Er dette med «sporbarhet» – altså at forbruker føler hun eller han vet hvor produktet kommer fra – en viktig faktor for Tine i denne markedsføringen?

– Vi får tilbakemeldinger både i dagligtalen og i digitale kanaler at vi har truffet godt på en regional og patriotisk nerve. Melk engasjerer nok en gang. Folk synes historiene om gårder, kyr og melkebønder er spennende og samtidig lærerik lesing. Det gir helt klart en følelse av nærhet og kunnskap om opprinnelse. Barn – og faktisk også mange voksne – setter også stor pris på appen vi har utviklet som gir deg snakkende kuer på frokostbordet, smiler Hege Holter Brekke.

– Hva ville dere oppnå med denne kampanjen? Og hva mener dere dere virkelig har oppnådd?

– En av hovedhensiktene bak tiltaket var et ønske om å speile at folk bryr seg om melk i alminnelighet og regional melk i særdeleshet. I tillegg har vi fått noen diskusjoner med litt temperatur på. Temaer som særlig diskuteres er språkbruk/valg av språkform samt den geografiske inndelingen av "Melke- Norge".

Dette engasjementet er vi veldig glade for da det det gir oss anledning til å trimme konseptet slik at det treffer enda bedre når vi kommer med et nytt og oppdatert design til våren, sier konserndirektør Hege Holter Brekke.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2501Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.