Mesterlig svinenakke


Oppdatertdato: 2006-07-06 Tema: Svin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Astrid Hals


Svinenakke er en undervurdert råvare, som få har lagt på grillen. Dette saftige kjøttstykket er ikke alltid like enkelt å få tak, men spør i kjøttavdelingen så skaffer de det sikkert. Når resultatet blir knallbra, er det verdt en ekstra innsats!

Svinenakke er et helt stykke fra ryggen/ nakken, som oppdelt blir solgt som nakkekoteletter hos slakterforretningen eller i ferskvaredisk. Den har isprengt fett som gir både smak og saftighet, og er uten ben og svor. Fantastisk stykke til helgrilling, og ett av konkurranseproduktene i NM i grilling.

Det var ikke bare proffene som hevdet seg ved grillene under årets NM. Laget Edge Easy Riders består av markedsførere og siviløkonomer, hvis eneste befatning med matbransjen er at de lager filmene til matprat.no gjennom reklamebyrået Edge. Ulastelig antrukket i cowboyhatter og lisseslips kom de inn som klare outsidere, og slo alle i klassen for svinenakke.

- Veldig gøy, stråler lagdeltaker Atle Torp, som forteller at oppskriften er hentet fra nettopp matprat.no.

- Dette viser at selv glade amatører kan hevde seg i konkurransen. Vi brukte en oppskrift fra nettet som heter BBQ svinenakke, men vi gjorde et par små justeringer av barbequesausen. Vi byttet rett og slett ut colaen med bayerøl og sukker. Og så lot vi nakken steke på ganske lav temperatur, og det tror jeg slo positivt ut. Den ble veldig saftig og mør, sier han.

Enten du har lyst til å prøve vinneroppskriften eller den opprinnelige varianten, har du en stor smaksopplevelse i vente!

BBQ Svinenakke

4 personer

ca. 800 g svinenakke uten bein
2 ts hvitløkspulver
1 ts salt
1 ts malt, sort pepper
½ l cola
4 dl barbeque saus
8 skive bacon

1. Rut begge sidene av svinenakken med en skarp kniv, dryss over et tynt lag med hvitløkspulver, salt og pepper på begge sidene. Gni krydderet godt inn i kjøttet.
2. Legg kjøttet i en lav form, og hell over cola. Dekk til med plast og sett det kjølig ca. 4 timer. Snu kjøttet av og til. Siste timen tilsetter du BBQ-saus. Pass på at alt kjøttet er dekket.

3. Grill kjøttet på middels varme, under lokk, ca. 30 minutter. Snu kjøttet av og til.
4. Legg på baconskiver, legg på lokk og stek ca. 10 minutter til baconet er gjennomstekt. Pensle over med litt BBQ-saus de siste minuttene før servering, og la det steke til overflaten er ”tørr”.

Serveres gjerne med ananassalat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:862
Grillmat.singelmat.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.