Mezzacorona Pinot Grigio 2008 bib


Oppdatertdato: 2009-03-26 Tema: Hvitvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Fersk, hvit boks

Denne friske italienske hvitvinsboksen er en påminnelse om at våren er i anmarsj. Dette er en pappvin som byr på det lille ekstra.
Det er første gang trentino-produsenten Mezzacorona tapper vin på boks. Årsaken er trolig at pappvin stadig vinner terreng på Vinmonopolet – der over 50 prosent av vinen som selges er nettopp pappvin.
Vinen kommer fra de frodige dalene ved foten til de majestetiske Dolomittene i Nord-Italia. På toppene er det isbreer, i dalene lages det god vin som denne.

100 år

Produsenten Gruppo Mezzacorona fylte 100 år i 2004. Siden starten har selskapet utviklet seg til å bli en global aktør med et imponerende utvalg internasjonalt anerkjente viner fra Trentino, Toscana og Sicilia. Global til tross, Mezzacorona har et godt fotfeste i lokal tradisjon og lager friske, elegante viner som viser hvor de kommer fra.

En av de mest fascinerende tingene med trentino er at Dolomittene er sammensatt av en steintype som reflekterer sollys på en helt unik måte. Man skulle kanskje tro at fjellene stenger nødvendig kvelds- og morgenlys ute, men istedet skaper de en varmende drivhuseffekt som muliggjør vindyrking her.
Selv om Mezzacorona produserer 16 endrueviner, er det pinot grigio som er den mest betydelige. Selskapet er størst på pinot grigio i Italia.

Fruktig variant

Pinot grigio kalles pinot gris (grå pinot) i Frankrike. Druen dyrkes i mange land, og for eksempel i franske Alsace er den kjent for å gi honningpreget og eksotisk smak. Men i denne italieneren er det fruktsmak av pærer, epler og melon som preger vinen.

Foreløpig er dette bestillingsvare på Vinmonopolet. Det betyr at du må vente et par dager på å få den levert. Vinen finnes imidlertid på flaske i Vimonopolets hovedsortiment. Den har varenummer 12076 og koster 102,90 kroner.

Smak og behag

Navn: Mezzacorona Pinot Grigio 2008
Land/distrikt: Italia/Trentino
Produsent: Cantina Mezzacorona
Varenummer: 57801 (bu)
Pris: 365 kroner (300 cl)
Alkoholstyrke: 12%
Druer: 100% pinot grigio
Vurdering: Lys gul med grønnskjær. Ung, fruktig og svært frisk vin. Aroma av pærer, melon, sitrus og grønne epler.
Passer til: Går godt til sjømat som innbakt fisk, men kan også drikkes til for eksempel risotto.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1553
Grillmat.Kina.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.