Middag på Kaffistova i Oslo


Oppdatertdato: 2009-07-19 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Jeg har tidligere prøvd å besøke Kaffistova i Oslo for å smake såkalt "ekte norsk tradisjonsmat" i følge andres uttalelser, men den var da stengt. Men denne dagen var det åpent og jeg håpte endelig at jeg skulle få oppleve det som andre har sagt er ekte norsk husmannskost til en rimelig pris. Men dette minnet mer om tidligere tiders veikroer, med litt innblanding av kantina i militæret, og dette er noe turistene skal oppleve som ekte norsk!

Miljø og omgivelser.

Kaffistova ligger i forbindelse med Hotell Bondeheimen på hjørnet Rosenkrantz gate og Kristian IV's gate. Dette er en ganske sentral plassering og det er mye folk utenfor.
Inne minner det om en moderne kafé med bestilling ved disken, mens maten øses opp på tallerkener, og betaling i kasse. Lyse lokaler. Det er ganske mange folk, og mange som benytter seg av muligheten for en rimelig middag.
Før jeg kom hit hadde jeg store forventninger, men de ble fullstendig slått ut. Og det er forvirrende når en kommer inn om hva en skal gjøre, sette seg ned, bestille ved disken, spørre eller hva? Ett enkelt skilt med forklaring hadde gjort seg for oss førstegangsreisende.
Men det man gjør er følgende: Evt finner ett bord og sikrer det, går til varmmatdisken, bestiller mat og får den med en gang, finner bestikk og drikke, går til kassa og betaler, og returnerer til bordet med maten på ett brett.

Menyen

Det er en fast meny med flere tradisjonelle middagsretter og i sommer er det en sommermeny. I tillegg dagens meny som kan variere. Også diverse desserter, kaker osv.
Sommermenyen besto av gravet reinsdyr med tyttebær krem, dampet laks med rømme og jordbær med iskrem. Til en pris av kr 264.-
Ellers er visstnok kaffistova kjent for sine kjøttkaker (Kr 139.-)

Kjøkken

Jeg bestilte sommermenyen, som jeg gikk ut fra at kanskje var beregnet på turister og skulle vise Norsk husmannskost. Men dette var rett og slett ordinær Norsk hverdagsmat.
Forrett: Gravet reinsdyr besto av 3 små biter kjøtt med tyttebærkrem og salat. Ikke verd å prøve og alt for lite kjøtt.
Hovedrett: Dampet laks med poteter, rømme og agurksalat. Helt ordinært og smakløst. Ikke verd å prøve dette heller og uappetittelig lagt opp.
Dessert: Norske jordbær med iskrem. Her kan man ikke gjøre feil og dette smakte godt.

Så om du har besøk av turister som ønsker å spise Norsk hverdagsmat, og du ikke gidder å varme opp grandisen så ta de med her, men om de ønsker å smake på Norsk tradisjonsmat så finn enn annen plass for dette er ikke representativt for vår matkultur.

Service

Det er ikke så enkelt å snakke om service når den ikke fins. Du bestiller ved disk, får maten og betaler, og det var det. Men når særlig hovedretten bare var slengt opp på tallerkenen med halve rømmen utenfor, så er dette dårlig kantinenivå.

Konklusjon

Her får man Norsk hverdagsmat til en rimelig penge i store porsjoner, og det var det. Skal en oppleve Norsk matkultur så går man ett annet sted.
Kanskje dette er litt for enkelt å si etter bare ett besøk, men slik opplevde jeg det. Og det blir ikke flere besøk på en stund for mitt vedkommende.

Jeg tar med ett sitat fra hjemmesiden til kaffistova til slutt:
Norsk mat i fokus! Vellaga og sjølvsagt heimelaga mat, laga av glade kokkar - og basert på gode mattradisjonar. Norske spesialitetar, som til dømes raspeball, boknafisk og rømmegraut vert servert i rause porsjonar til ein hyggeleg pris! Alle kaker bakar vi sjølve, og tradisjonell norsk frukost blir servert kvar morgon!
Kaffistova er den ideelle lunsj-staden; rask og effektiv servering av både varm og kald mat, og sentral plassering.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1636
Slanking.Kjøttdeig.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.