Mills holder på røketradisjonene


Oppdatertdato: 2013-01-18 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Mills


Røking har vært en del av norsk matlaging i århundrer. Tidligere ble røking brukt av nødvendighet og fungerte som en konserveringsmetode, for å ta vare på maten. I dag røker vi maten for å fremheve og endre smaksbildet i matvarene, og nordmenn liker rett og slett smakene som røkeprosessen bidrar til.

Mills kaviar – det ligger i røken

Da Mills kaviar ble lansert i 1952 var røking en selvskreven del av produksjonsprosessen. Ferdig modnet rogn, fra torsk fanget i Lofoten, ble røkt med bøkeflis etter nøyaktige håndverksmessige prinsipper. Slik gjorde de det i starten, og slik gjør de det fortsatt.
- Røketid varierer fordi hvert eneste parti med rogn er unikt, og alle røkesekvensene må nøye tilpasses sammensetningen av rognen som er i røkkammeret. Røkingen gir en særpreget og unik kvalitet til kaviaren. Vi mener at hemmeligheten bak den gode smaken ligger i røken. Det er derfor det bare er Mills kaviar som smaker som Mills kaviar, sier Renate Aspevik, produktsjef.

To spennende nyheter i kaviarhyllen

Nå lanserer Mills to nye kaviarer – Mills Mildrøkt kaviar og Mills Ekstra røkt kaviar.
- Vi bruker røkeskalaen fra 1 til 3 på tuben for å indikere hvor kraftig røkesmak du kan forvente deg av kaviaren. Denne inkluderes også på vår originale Mills kaviar, fortsetter Aspevik.

Mills Mildrøkt kaviar er en mild kaviar. Den har langt mindre røkesmak enn den originale kaviaren og mange barnefamilier vil nok like denne. Kaviaren lukter i tillegg mindre og inneholder dessuten mindre salt. Du får Mills Mildrøkt kaviar i en ekstra stor tube – da er det nok til alle i familien.

Mills Ekstra røkt kaviar er en kraftigere kaviar. Kaviaren har ekstra mye røkesmak og passer ypperlig for deg som virkelig liker kaviar. Kaviaren kan gi spennende variasjon på brødskiven - en litt mer intens smaksopplevelse. Mills Ekstra røkt kaviar får du i en litt mindre tube slik kan du unne deg din egen favoritt, selv om resten av familien foretrekker en mildere variant. Mills Mildrøkt kaviar og Mills Ekstra røkt kaviar vil være i butikkene fra 1. februar.

Mills DA er en sterk og allsidig næringsmiddelbedrift som produserer og markedsfører ledende merkevarer som Vita hjertego`, Mills, Delikat, Soft Flora og Melange. Vi har ca. 450 ansatte og omsetningen i 2011 var på 1,8 milliarder kroner.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2609Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.