Mine beste småkaker til jul 2018


Oppdatertdato: 2018-11-29 Tema: Julekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Småkaker til jul er ett must for mange, selv om de fleste julekaker kan kjøpes i butikken nå. Men når du har bakt kakene selv, så smaker de mye bedre, helt sant! Så her er de beste og enkleste du kan bake nå før jul i 2018. Og bak de fort, fordi julekaker smaker best før jul og nybakte, selv om mange av disse kan ligge lenge. Oversikten under tok jeg ut nå i slutten av November og inneholder mine favoritter og de som dere har gitt høyest score. Med både næringsinnhold og allergener.

Først ett tips til dere som er nybegynnere
Mange julekaker krever en del arbeid, men det er flere av de beste som er enkle å lage, slik at om du har 10 tommeltotter og ikke snøring på baking, så prøv en av disse:
Og hold dere unna krumkaker, smultringer, fattigmann, lagkaker, julebrød og alle kaker som kokes i smult om du ikke er litt erfaren.

Så værsågod, her er den ultimate oversikten:).
PS: Mange av disse er så enkle at man ikke trenger så store bakekunnskaper for å bake dem.




Krumkaker fra Sunnmøre


Prøv også Krumkaker fra Sunnmøre.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
250 g sukker
250 g smeltet meierismør
2 1/2 dl vann
250 g hvetemel
250 g potetmel


Min mor lager disse, og i år var hun tidlig. Disse er bare kjempegode


Fremgangsmåte

Lag eggedosis av egg og sukker, tilsett smør vekselsvis med vann og melet. La svelle ca 15 minutter og stek i krumkakejern ved middels svak varme.
Det er litt vrient å bruke krumkakejern, men etter litt trening så funker det. Krumkakene må ikke være for mye stekte før de tas ut av jernet og krummes. Bruk ca en spiseskje med deig pr kake, og la den bli lysebrun.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 331,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kokosmakroner fra Møre


Prøv også Kokosmakroner fra Møre.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg
1 1/2 dl sukker
4 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
225 g kokosmasse


Kokosmakroner er bare så gode, enkle å bake og noe av det undertegnede klarer å bake selv:) Og en ypperlig nybegynner julekake.


Fremgangsmåte

Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør alt lett sammen. Sett kakene med skje på smurt bakeplate. Stek kakene lys gylne ved 180 C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 454,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kakemenn 4


Prøv også Kakemenn 4.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 g margarin
6 kopper sukker
2 kopper melk
2 kopper vann
4 ts hjortetakksalt
1 ts bakepulver
Mel til passe deig



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn det andre.
Tilsett mel til deigen er passe fast til å kjevles ut.
Ha mel på bakebordet og kjevl ut deigen. Ikke for tynt.
Stikk ut figurer.
Settes på smurt plate og stekes ved 200-225 grader til de er lysegule.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 276,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Serinakaker 1.

Serinakaker 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 dl kveitemjøl
150 g margarin
1 1/4 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
1/4 ts hornsalt
1 egg
egg til pensling
ca 10 mandlar



Fremgangsmåte

1 Smuldre margarinen i mjølet.
2 Bland sukker, vaniljesukker og hornsalt.
3 Rør blandinga saman med smuldra margarin/kveitemjøl.
4 Visp saman egget og rør det godt inn i deigen.
5 La deigen stå kaldt ei stund.
6 Trill ut deigen til jamstore kuler.
7 Legg dei på eit smurt brett.
8 Klem dei litt flate med ein gaffel
. 9 Pensle med samanvispa egg.
10 Legg på litt snitta mandlar.
11 Steik ved 190 ºC i 10-12 minutt til kakene er gylne.
Det er ein fordel å bruke hard margarin, men du kan òg bruke mjuk.

Du kan òg lage deigen som røredeig:
1 Rør margarin og sukker kvitt.
2 Rør inn egget.
3 Bland og ha i alt det andre.
Resten som frå og med punkt 5 over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 421,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tyske skiver 2.

Tyske skiver 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Regal
Bildet er tatt av Regal

Ingredienser

375 g smør
250 g melis
1 egg
1/2 kg mel
1 ts vaniljesukker 1/2 ts bakepulver 500 g Regal Siktet Hvetemel 150 g melis 375 g smør ½ ts bakepulver


Dette er julekakene for den som ønsker å bake en lettvint variant av julens favoritter. Tar litt tid da deigen skal stå over natten


Fremgangsmåte

Dag 1: 1. Smør og melis røres hvitt. Arbeid mel og bakepulver inn og rull deigen til en stor pølse uten sprekker. La deigen hvile over natten. Dag 2: 1. Pølsen skjæres så i tynne skiver og skivene stekes ved 180 grader til de er gylne. 2. Avkjøles på rist og oppbevares i boks. 3. Skivene kan godt pyntes før servering med melisglasur i ulike farger.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 352,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 71,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie pepperkaker.

Glutenfrie pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2017
Denne retten tar ca 0 å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Finax
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

75 g usaltet smør
0,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
0,5 dl vann
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
0,5-1 ts malt nellik
0,5-1 ts malt kardemomme
0,5 ts bikarbonat (natron )
ca 4 dl finax lavprotein melmix


Glutenfrie pepperkaker hvor det brukes glutenfri melmiks. Hvetemel i pepperkaker kan lett erstattes med glutenfritt mel, her med Finax mel.


Fremgangsmåte

Rør smør, sukker og sirup smidig. Tilsett alt det andre. Arbeid sammen til en jevn deig.
La deigen hvile over natten tildekket med plast.
Arbeid så deigen smidig og kjevle ut på melet bakebord så tynt som mulig. Trykk ut kaker med former.
Legges på papirkledd plate og stekes ved 225 grader i midten av ovnen i ca 5 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 374,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nøttetopper.

Nøttetopper


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.12.2014
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Svein Valle
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 egg
200 g sukker
200 g malte nøtter


Våre nøttetopper ble flate av den enkle grunn at vi ikke hadde nok nøtter. Men jeg la bildet ut allikevel , og disse er utrolig gode


Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett deretter de malte nøttene. Gjerne litt ekstra slik at deigen ikke flater ut når de stekes.
Legges med skje på bakepapirkledd plate. Pynt gjerne med en hel nøtt på toppen.

Stekes ved 170 grader i 10 min. + 5 min med åpen dør. Kan lages og stekes sammen med kokosmakroner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 453,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Strull.

Strull


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 1/2 dl fløte eller rømme
100 g sukker
100 g hvetemel
1/2 dl kaldt vann



Fremgangsmåte

Visp fløte og sukker, rør inn mel og vann. La røren svelle i 30 minutter. Legg en stor teskje røre midt på krumkakejernet og stek løvtynne strull. Rull dem rundt en tynn pinne rett fra jernet.

Til Strull skal røren være ganske tynn, slik at kakene blir tynne og knasende sprø. Rull den mørkeste siden ut, ellers ser kakene grå ut. Disse kakene kan også formes over en kopp.

Kakene skal være lette, tynne og blondeaktig. Bruk svak varme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 326,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jødekaker 2.

Jødekaker 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 egg
125 g sukker
175 g smør eller margarin
revet skall av 1/2 sitron
300 g hvetemel
1 ts hornsalt
egg til pensling
mandelstrimler
sukker



Fremgangsmåte

Rør egg og sukker lyst og porøst. Ha i revet sitronskall. Bland i kaldt smør eller margarin vekselvis med hvetemel. Sikt hornsaltet sammen med melet. Er deigen bløt, bør den få hvile en halvtime.

Kjevl deigen tynn, og stikk ut med glass, 5-6 cm i diameter. Legg kakene på plate dekket med bakepapir. Pensle med sammenvispet egg, og strø på litt sukker og skåldede mandler skåret i tynne strimler på langs. Stek kakene lyst gylne i 12-15 minutter ved 180 C.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 439,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brune pinner 2.

Brune pinner 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g hvetemel
200 g sukker
200 g smør eller margarin
1 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 stort egg


Brune pinner er av de mest lettvinte slagene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smaken


Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene sammen og smuldre i smøret. Arbeid inn egget og kna deigen smidig. Trill den ut til tynne stenger. Trykk disse flate og ca 4 cm brede.

Legg dem på smurt bakeplate og sett den inn i 200 C ovn i midterste rille. Stek kakene til de har fått fin farge, pass på. Skjær dem opp i fingertykke stykker på skrå.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 451,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havremakroner 2.

Havremakroner 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

3 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 1/2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts nellik
150 g smeltet margarin
1 egg



Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bolle. Hell over smeltet margarin og sammenpisket egg. Rør alt sammen. Sett deigen i topper med to teskjeer på smurt plate. Beregn god avstand, for kakene flyter ut under steking. Stek dem ved 175 C i 10-15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 455,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3180






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.