Minitest: På Høyden og Spisekroken i Bergen


Oppdatertdato: 2009-06-18 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


I forbindelse med møter i Bergen, besøkte jeg 2 restauranter her. Dette er 2 som har fått gode karakterer fra dere brukere i min restaurantguide på nettsidene.
Restauranten På Høyden og Spisekroken er veldig forskjellige steder, men begge er verd ett besøk og da i aller høyeste grad På Høyden.

Besøk 1: Restaurant På Høyden i Fosswinckelsgate

Dette er en restaurant som har åpent på dagtid med en meny preget av Norske råvarer, og det er selskaper/kurs om kveldene. Konseptet er at de skal formidle Norsk matstolthet til gjestene og da bruke, samt videreformidle bruk av norske råvarer. Og dette klarer de meget bra ut fra mitt lille besøk. For dette er noe av det bedre jeg har opplevd mht mat kontra pris.

Miljø og omgivelser.

Fosswinckelsgate er en stille gate like under Nygårdshøyden i Bergen. Lokalene er litt kafeaktige, men koselige. Det er stille og rolig her og når jeg var der på ettermiddagen var det ikke så mye folk.

Menyen

Menyen bærer preg av Norsk råvarer og den skifter nok ettersom tilgangen varierer. Alle råvarer er økologiske og kortreiste iflg. Nettsiden til På Høyden. Det er ett utvalg av fisk og kjøtt, lunsj og middagsretter. Du finner kombinasjoner som en ikke ser andre steder. Priser fra ca 135.- til 265.-. De har og en dagens meny og jeg spiste dagens 2 retters lunsj meny.

Kjøkken

Jeg spiste Brosme innrullet i skinke med nypoteter, ramsløk, grønnsaker og en syrlig saus, samt rabarbrasuppe med krem til dessert. Og dette var godt. Det meste av smak en kan tenke seg var i behold her og det er det ikke alle som klarer. Sausen hadde og en flott smak, markert og syrlig.
Og som prikken over i'en, rabarbrasuppe med så mye smak jeg aldri har kjent før. Så nå har jeg gitt ordre hjemme til kokken i huset at rabarbraen i hagen skal testes til uka, for dette er norsk gourmetmat:).

Service

Nå er det slik at du bestiller mat ved disken her og det fungerer greit. De ansatte er personlige og veldig hyggelige. Maten kom i rimelig tid og var som den skulle være på temperatur.
Det er kanskje ikke den helt store oppfølgingen ved bordet, og den tomme fisketallerkenen ble stående en stund før personale ble oppmerksomme på den, men dette ser jeg gjennom fingrene med.

Konklusjon

En litt kafeaktig restaurant med en utrolig mat. Stille område, men ikke langt fra handlegatene. Ett besøk her inkluderes når man er i Bergen.

Besøk 2: Spisekroken restaurant

Denne restauranten er liten og intim. Ligger ved klosteret i Bergen, bare noen lange steinkast langs Markeveien fra Ole Bulls plass mot Nordnes. De har kalv som spesialområde. Jeg besøkte litt tidlig en mandag kveld og det var 4 andre som spiste.

Miljø og omgivelser.

Dette er og ett stille område, men med mer biltrafikk og mennesker utenfor vinduene enn På Høyden. Sitter du ved vindusbordet kommer folk som går forbi veldig nærme deg. Fasaden hadde ett stort stillas stående, noe som gjorde at jeg gikk feil for å finne restauranten.

Menyen

Menyen er ikke så lang, men med kalv i flere varianter, fiskerett, ett par småretter og noen forskjellige desserter. Priser er faktisk ganske rimelige. Det fins og en trippelmeny som jeg bestilte, med 3 forretter, hovedrett og 3 desserter til kr 525.- med 1 glass chablis til kr 90.- og husets rødvin til kr 70.-. Restauranten har og dagens meny(men som egentlig var gårsdagens og ikke eksisterte?)

Kjøkken

Trippelmenyen besto av 3 forretter. Kongekrabbe med eple og chili chutney, Marinert ørret med mango og sesam og Grillede kamskjell med rødbet og sitron creme.
Kalv på grønnsaker med saus og nypoteter(Amadine), samt 3 desserter som var Sjokoladetriologi med saus og pasjonsfrukt, jordbærparfaite med saus og jordbærskum, samt en grønnmuggost med portvinsrosiner.

Dette er en grei måte å få teste nye smaker på. Og med 3 stk av både forrett og dessert blir det mange smaksopplevelser i munnen. Hovedretten var grei nok, men jeg følte at dette var litt ordinær smak. Mulig at jeg begynner å bli kresen etter veldig mange restaurantbesøk de siste årene, men jeg følte at den store overraskelsen uteble.

Service

Var for så vidt hyggelig men preget av en del feil, som nok kom av lite erfaring. Selv om ikke dette er en så veldig eksklusiv plass, så hadde jeg ventet meg mye mer av servitøren. Her er det kanskje litt trynefaktor, siden jeg selv går ut i vanlig tøy og ikke ser noe ekslusiv ut. Men jeg forventer samme service som dresskledde og oppstasede gjester, jeg betaler det samme tross alt.
Og dagens meny på tavla bør gjelde ellers må den fjernes.

Konklusjon

En liten og intim restaurant, kanskje noe trangt. Ikke så dyrt og det er helt grei mat. Litt rotete service. Dette er ett greit sted for en romantisk middag.
Men ikke ett sted jeg besøker igjen med det første, som jeg gjør med På Høyden, selv om de egentlig ikke kan sammenlignes.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1614Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.