Modello delle Venezie Rosato 2006


Oppdatertdato: 2007-04-12 Tema: Vin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vin for de våryre

Modello delle Venezie Rosato 2006 kommer rett fra tappekrana. Det er bra, for rosévin er nemlig aller mest forførerisk når den er fersk.

At vin kan brukes til så mangt, er gammel viten. Giacomo Casanova (1725 – 1798) hadde oppdaget hva han kunne få til med litt god vin. Casanova var både belest og språkmektig, og livnærte seg mellom sengehyggen som teatermusiker, abbed for paven, lege, finansmann, spion og munk.
Etter sigende nedla han flere hundre kvinner, og ble jaget fra teologistudiene på grunn av sine umoralske eskapader.

I sine memoarer skrev han: ”Den gode kvinnen serverte et herlig måltid av fortreffelig mat elegant kledd med olivenolje, og jeg ga henne litt Refosco å drikke som jeg fant utsøkt”.
Refosco er også hoveddruen i Modello delle Venezie Rosato 2006. Selv om det neppe var denne vinen Casanova serverte sine kvinner, er det liten tvil om at dette er en vin som passer årstiden godt, og at den kan brukes til matching både på kjøkkenet og andre steder.

Vi anbefaler likevel vinen fortrinnsvis til rosa sjømat eller som aperitiff. Den har en klar rosa farge med skjær av lilla, og den dufter intenst av jordbær, bringebær og rose. Smaken er frisk, fruktig og tørr med preg av moreller, eple og sitrus.

Smak og behag:

Navn: Modello delle Venezie Rosato 2006
Land/distrikt: Italia/Veneto
Pris: 89,90 kroner (75 cl)
Polnummer: 43774 (BU)
. Druer: 70% Refosco, 30% Merlot
Alkoholstyrke: 12%
Produsent: Masi
Vurdering: Klar rosa farge med skjær av lilla. Intens duft av jordbær, bringebær og rose. Tørr smak og god syre. Smak av moreller, eple og sitrus. Lang ettersmak.
Passer til: Som aperitiff men også svært god til lette retter. Går godt til kylling og diverse sjømat. Prøv den til reker eller laks.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1073Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.