Möller`s Tran feirer 160 år


Oppdatertdato: 2014-09-05 Tema: Mathelse Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Möller`s Tran Kilder: PRM: Möller`s Tran


Vi er vel alle kjent med Möller`s Tran på både godt og vondt. Men Möller`s Tran feirer i høst at det er 160 år siden apotekeren Peter Möller introduserte tran for folket. Jubileet markeres med en stor kampanje og en helt ny Möller`s film.


Tranen har lange tradisjoner i Norge. I middelalderen ble tran brukt som medisin, blant annet som salve og senere til behandling mot rakitt. Peter Möller var mannen som virkelig fikk øynene opp for hvor sunt tran var. Gjennom en ny metode klarte han å fremstille tran av en helt annen smak og kvalitet enn tidligere og gjorde dermed de edle dråpene langt mer tilgjengelig for folket.

- I år er det 160 år siden Peter Möller introduserte Möllers Tran for det norske markedet. I den anledning er det klart vi må feire en av Norges eldste merkevarer stort, sier Katherine Hushovd, produktsjef i Axellus for Möllers Tran.
Kampanjen som kjøres i høst går under slagordet "160 år i folkets tjeneste", det er for å markere det store bidraget han ga til den norske folkehelsa. Ikke bare gjorde apotekeren Möller tranen mer tilgjengelig, men han sørget også for å gi god opplæring og informasjon til de som skulle selge den.

Kongen av helse

- Siden 1850-årene har den forventede levealderen steget med 30 år- fra under 50 til dagens levealder på ca 80 år. Vi i Møller`s Tran kan ikke ta æren for det, men vi har bidratt til et sunnere Norge. Med det store fokuset som er på helse, håper vi enda flere vil innse at tran er noe av det sunneste du kan ta for å holde deg frisk. Året rundt, sier Hushovd.
For å feire Peter Möller deles det ut 160 friske premier som er skjult via en kode på etiketten til 160 tranflasker. I butikk deles det også ut egne kongekorker som passer til tranflasken og symboliserer hvem som er ”kongen av helse”.

Les mer om kampanjen på www.mollers.no/konkurranse/

Om Möllers Tran

Möller’s Tran er det største og mest kjente kosttilskuddet i Norge. Tranen lages av norsk arktisk torsk fra Lofoten og Vesterålen. Tran har høyt innhold av de sunne omega-3 fettsyrene fra norsk fisk og vitaminene D, A og E. Årlig spises det over 150 millioner skjeer med tran hvert år. Tran er det eneste kosttilskuddet som anbefales av norske helsemyndigheter, og mer enn 1000 studier på omega-3 kan vise til en positiv helseeffekt.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2962
Info.Norsk mat.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.