Mølsgraut endelig i Oslo


Oppdatertdato: 2009-03-14 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: dengladeku.no Kilder: kslmatmerk og dengladeku.no


Utvandrede nordmøringer i Oslo kan nå endelig få tak i Mølsgraut.

Spesialitet-godkjente Mølsgraut fra Den glade Ku på Tingvoll på Nordmøre blir å finne på Matvarehuset Jacobs i Oslo i den nærmeste fremtid. Målgruppen er selvsagt utvandrede nordmøringer, men også de som ønsker et alternativ til masseprodusert pålegg, kunder som verdsetter hjemmelaget håndverk av høykvalitet. Dette er tradisjonsmat med en historie, sier Siv Holmeide som er spent på salget.

Mølsgraut fra Den glade Ku blir produsert på kjøkkenet hjemme på gården til Siw Holmeide. Etter at hun har melket kyrne om morgenen, tar hun inn mens melken fremdeles er varm og starter kokinga. Den forgår i to 12-liters gryter på komfyren. Så koker hun og rører hele dagen, og tilsetter ulike naturlige ingredienser underveis. Etter ca 8 timer er grauten ferdig, med farge som karamell og en søt, mild smak. Mølsgrauten skal være lett å smøre på, den skal ha en myk konsistens.

Mølsgrøt er en delikatesse fra Nordmøre, med lange tradisjoner. Den har mange beslektede produkt, som gomme i Trøndelag, søst på Sunnmøre og dravle i Hordaland.

Mjølsgraut brukes mest på nystekte vafler på Nordmøre. Men det kan også brukes på loff og runstykker til frokost som et søtt pålegg. Det smaker mildt og kan minne litt om brunost med en anelse karamell.

Andre utsalgssteder

Coop Marked, Tingvoll
Aspøya Fjordsenter, Straumsnes
Coop Mega, Molde
Den Gode Smak, Moldetorget
Coop Mega, Kristiansund
Angus Gaupset, Kristiansund
Coop Mega, Sunndalsøra
Coop Mega, Surnadal
Coop Marked, Batnfjord
Ica Maxi, Molde
Ica Maxi, Krsund
Vest Delikatesse, CC Vest, Oslo
Jacobs, Oslo
Coop Mega, Elnesvågen

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1520
Grillmat.Lapskaus.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.