Montalto Nero d’Avola Rosato 2007


Oppdatertdato: 2009-04-15 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Smak av vår

Det er noe med våren som gjør at man får lyst på et glass rosévin. Ukens utvalgte sicilianer er myk og frisk. Akkurat som våren.

Duft av blomster og jordbær minner om at det er varmere tider i vente. Fyldige og friske Montalto Nero d’Avola Rosato 2007 er en fornøyelse både med og uten mat. Prøv den gjerne til årets første reker på verandaen.

Naturlig talent

Sammen med Puglia er Sicilia den italienske regionen som produserer mest vin. Øya har svært gode naturlige forutsetninger for druedyrking, så det høye produksjonsvolumet går ikke utover kvaliteten på vinene. Mye sol, varme, og lite regn gjør at druene har optimale modningsforhold. I tillegg har Sicilia mager, vulkansk jord. Alt dette gjør at øya har et unikt potensial for å lage god vin med karakter.

Montalto Nero d’Avola Rosato kommer fra produsenten Barone Montalto – en familiebedrift som i dag drives av den femte vinmakeren i arverekken, Pietro Montalto. Druene til denne vinen dyrkes i Belice-dalen helt vest på øya.

Lokal drue

Vinen er laget på 100 prosent nero d’avola - en av de mest kjente druene fra Sicilia. Den er mest kjent for å gi mørke, kraftige og bløte rødviner, men brukes også til rosévin. I denne vinen presses nero d’avola-druer forsiktig og gjæres i så kort tid at skallet ikke setter helt rød farge.

Montalto Nero d’Avola Rosato 2007 finnes foreløpig kun i Vinmonopolets bestillingsliste. Men den er vel verd å vente et par dager på. Husk å servere den lett avkjølt.

Smak og behag:

Navn: Montalto Nero d’Avola Rosato 2007
Land/distrikt: Italia/Sicilia
Pris: 99,90 kroner
Polnummer: 49185 (bestilingsutvalg)
Drue: 100 % nero d’avola
Alkoholstyrke: 13,0 %
Produsent: Barone Montalto
Vurdering: Lys rød. Duft av blomster og jordbær. Fyldig og frisk vin med god syre. Lang og god smak.
Passer til: God til fisk, lyst kjøtt, eller uten mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1568
Slanking.Supper.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.