Montalto Nero d’Avola Sangiovese


Oppdatertdato: 2008-01-30 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Snill mafiaboks

Montalto Nero d’Avola Sangiovese er ingen slapp pappvin. Den spenstige sicilianeren kommer best til sin rett med tradisjonelle italienske matretter som lasagne eller pasta ragú.

Nero d’avola er utvilsomt den mest kjente druen fra Sicilia. Det er også her den trives best, noe som gjenspeiles i de mørke, kraftige og bløte vinene den gir. Når den, slik som i dette tilfellet, blandes med sangiovese, blir vinen i tillegg ekstra livlig med mer syre og friskhet.

Sicilia er den regionen i Italia hvor det produseres mest vin, og her har de også en lang og rik tradisjon innen vinproduksjon. Vindyrkingen på øya kan spores helt tilbake til 100-tallet, og hos vinprodusenten Barone Montalto har familien vært vinmakere i generasjoner. I dag er det den femte vinmakeren i arverekken, Pietro Montalto, som står ved roret.
Ifølge selskapets direktør, Marco Martine, er Sicilias middelhavsklima ideelt for vinproduksjon. Han forteller at det varme og tørre klimaet, i kombinasjon med den rike jorda, gjør sitt for at både lokale og internasjonale druesorter trives her.

- Klima og jordsmonn, sammen med Sicilias enestående vindyrkingshistorie, er en av årsakene til at Barone Montalto har mulighet til å tilby viner på tradisjonelle druer som nero d’avola, grecanico og cataratto, og også på de internasjonale variantene syrah, merlot og chardonnay.
I tillegg til en bred serie med vin på flaske, har Barone Montalto også lansert tre bag-in-box viner: Charatto Chardonnay, Nero d’Avola Rosato og Nero d’Avola Sangiovese.

Ifølge Martine er BiB-serien utviklet for å kunne tilby prisfornuftig og fyldig vin som skal passe til de fleste anledninger; både til mat og som hverdagslig drikkevin.
- Etterspørselen etter slike produkter er økende, og vi har mottatt mange positive kommentarer både på innhold og format, sier han.

Og vi mener skrytet er fortjent.

Smak og behag:

Navn: Montalto Nero d’Avola Sangiovese
Land/distrikt: Italia/Sicilia
Pris: 309,90 kroner (300 cl)
Polnummer: 46842 (Fullsortiment)
Drue: 60 % nero d’avola, 40 % sangiovese
Alkoholstyrke: 13,5 %
Produsent: Barone Montalto
Vurdering: Mørkerød og tett farge. Intens aroma av røde frukter og krydder. Myk og fyldig vin. God syre, godt integrerte tanniner som gir finishen en behagelig snerp.
Passer til: Går godt til italienske pastaretter som lasagne og pasta bolognese. Passer også til andre retter med magert eller lyst kjøtt. Også god uten mat.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1263
Julekaker.Lam.
Pasta.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.