Montecillo Crianza 2001


Oppdatertdato: 2006-03-06 Tema: Rødvin Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Etter vår kveld med vinsmaking av vin fra Montecillo, satt vi igjen med 2 viner som vi mente var verd pengene. Den ene er en Montecillo Crianza 2001 er priset til kr 99,90. Og blir dermed denne ukens vinanbefaling. Denne vinen har fått flere anbefalinger i andre medier og er ett godt kjøp.

Generelt om Montecillo

Montecillo er et av de eldste vinhusene i Rioja og ble etablert i 1874. Fra 1973 har sherryfirmaet Osborne eiet vingården som ligger i hjertet av Rioja. Da de kjopte Bodegas Montecillo var tanken å fortsette å lage den kvalitetsvinen som Montecillo er kjent for ved å kombinere ny teknologi og gamle tradisjoner.
Montecillo solgte sine vinmarker i 1979 og kjøper nå alt drueråstoff fra lokale dyrkere, og er dermed en av de meget få produsentene som ikke har egen vinmark.
De har derfor frihet til å velge blant de beste råvarene fra Rioja, hvor kun de druene med den rette modenheten og karakteren blir plukket ut til å være grunnlaget for den elegante vinen som Bodegas Montecillo lager. I dårlige årganger kan Montecillo velge å ikke lage noe vin, eller kun lage vin av den enkleste kvalitet.

Produksjonen

Etter innkjøp og sortering, gjæres druene naturlig ved lav temperatur. Dette balanserer aromaene og smaken i en aldringsprosess som lager de mest elegante og komplekse tanniner.

I vinkjelleren til Bodegas Montecillo lagres vinen på nøye utvalgte fat av fransk eik, og eldes langsomt for å få den karakter som kun eik av topp kvalitet kan gi. Bodegas Montecillo lager sine egne eikefat på vingården. Alle kvalitetene til Montecillo lages av den spanske Tempranillo-druen.

Etter at vinen er gjæret og har hatt sitt opphold på franske eikefat, fylles den på flasker. Det er her den siste lagringen skjer. Smaken og aromaen av druer og eik blir her blandet og harmonisert Vinen blir nøye pleid og smakt før den slippes på markedet.

Crianza 2001

Dette er en vin som vil bli bedre med alderen, men blir aldri en Reserva. Den har ligget 14 mnd på eiketønner og har mye fruktsmak og lite eikesmak. Lagret 3 år til sammen.
Vinen er middels rund med fruktig smak. har en dyp rød farge. Passer gjerne til litt kraftig kjøtt, men og feks ost.

Navn: Montecillo Crianza 2001
Basis utvalget
Vnr: 1705
Pris: kr 99,90
Vår kommentar: En god vin til en grei pris. Smaker friskt og godt. Ett godt valg når en skal ha en god vin, som passer til mye og ikke er for dyr.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:785
Info.Bringebær.
Salater.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.