
Det er morsomt å marinere fordi du kan tilføre spennende smaker til kjøttet. Hvitt kjøtt er spesielt godt egnet til marinering fordi det lett kan kombineres med andre smaker. Vi deler våre beste marineringstips med deg.
Pasjonsfruktmarinert kyllingfilet
4 porsjoner
4 stk. kyllingfilet
salt og kvernet pepper
Marinade:
1 stk. finhakket løk
2 stk. pasjonsfrukt
1 ss balsamicoeddik
1 dl olje
Pasjonsfruktsaus:
1 stk. pasjonsfrukt
2 dl lett crème fraîche
½ ts karri
1 ts brunt sukker
litt kajennepepper
2 ss hakket frisk gressløk
salt og kvernet pepper
Bland løk og pasjonsfruktkjøtt med resten av ingrediensene. Hell marinaden over kyllingfiletene og la dem marinere i minst 2 timer.
Tørk av kyllingfiletene (evt.del filetene i to) og krydre med salt og pepper. Grill filetene på moderat varme ca. 5 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.
Skrap ut pasjonsfruktkjøttet til sausen og sil fra steinene. Bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og kvernet pepper.
Server med kyllingfiletene med salat og pasjonsfruktsaus. Pynt gjerne med vannmelon og pasjonsfrukt.
Foliebakte kyllingfileter på grillen
6 porsjoner
6 stk. kyllingfilet
Timian og basilikummarinade:
1 dl olje
1 ss vineddik
1 ½ ss frisk timian
1 ½ ss frisk basilikum
Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose sammen med filetene og bland godt. La posen ligge i kjøleskapet fra 1/2 - 3 timer.
Ta filetene opp av marinaden. Krydre dem med salt og pepper og pakk dem inn i aluminiumsfolie.
Legg pakkene rett på grillen. Snu pakkene et par ganger. Tiden varierer med varmen på grillen. Server kyllingfiletene med frisk frukt eller en god salat.
Kyllingstrimler med scampisaus
4 porsjoner
ca 5 stk. kyllingfilet
salt og pepper
smør til steking
100 g rå scampi
3 dl matfløte
ca 7 stk. soltørkede tomater
Marinade:
4 ss olje
1 ss sitronsaft
1 stk. hakket rød chili
2 båt hvitløk
1 ts tabasco
½ ts salt
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Rens scampi og hell over marinaden. Mariner i ca. 1 time.
Del kyllingfiletene i strimler og krydre med salt og pepper. Stek strimlene til de er jevnt hvite rundt det hele. Ta kyllingstrimlene ut av pannen og kok ut stekepannen med fløte. Hell i scampi, marinaden og de soltørkede tomatene. La det trekke forsiktig 2-3 minutter.
Retten serveres med kokt pasta.
Kyllingrulade-symfoni
2 porsjoner
4 stk. kyllingfilet
3 ss fetaost i terninger
3 ss hakkede friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)
salt og kvernet pepper
4 stk. friske aspargesbønner
Urtemarinade:
1 dl olje
3 ss vineddik
2 ss hakket frisk timian
2 ss hakket frisk estragon
1 ss hakket frisk rosmarin
Tomatsalsa:
4 stk. tomat
8 stk. sorte oliven (kan sløyfes)
2 dl sterk, søt chilisaus
Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt og marinaden i en plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.
Legg 3 av kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank dem lett ut, ca. 1/2 cm tynne. Den siste fileten skjæres i 4 tynne strimler. Legg filetene i urtemarinade og la dem marinere 1 time eller så lenge du har tid.
Ta opp de tynne filetene til ruladene og tørk dem litt. Dryss på litt urter, fetaostterninger delt i to og noen av tomatbitene fra tomatsalsaen (ikke så mye av sausen). Ha på krydder. Rull sammen og fest med to ostepinner. Stek ruladene i en panne med litt olje og etterstek i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.
Skrell den nederste delen av aspargesene og tvinn en kyllingstrimmel rundt. Fest med to ostepinner. Stek dem i panne med litt olje. Server med tomatsalsa og urtestekte poteter.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1369