
For 15. år på rad arrangerer Norges sydligste by Skalldyrfestivalen denne helga. Kokkenes Mesterlaug og Eksportutvalget for fisk lærer folk å tilberede Moules - Norske Blåskjell servert på europeisk vis.
Skalldyrfestivalen har siden etableringen i 1988 vokst til å bli en av Sør-Norges største familiefestivaler. En av attraksjonene ved festivalen, er Skalldyrteltet "Havets delikatesser".
I det mer enn 500 kvadratmeter store teltet, vil mesterkokkene i samarbeid med EFF gi folk tips og råd om hvordan de best mulig kan tilberede Norske Dyrkede Blåskjell.
Både fredag og lørdag skal kokkene demonstrere spennende retter av blåskjell i verdens største wok.
Publikum loves både inspirasjon og mer håndfaste gaver, som oppskrifter på eksotiske og smakfulle varianter av Moules - Norske Blåskjell servert på europeisk vis.
NY TREND: Stadig flere unge spiser blåskjell - eller Moules som det heter på kontinentet.
Konsumet av blåskjell øker sterkt hos yngre mennesker, viser tall fra GfK (Gesellschaft für Konsumstatistik). - Idag spiser nordmenn i gjennomsnitt knappe 200 gram blåskjell i året, men trenden hos ungdommen gjør at vi forventer en økning, sier markedssjef for Nye Arter i Eksportutvalget for fisk, Siri Hamnvik.
I Belgia er blåskjell en vinner og nasjonalrett. Hver belgier spiser gjennomsnittlig 4-5 kilo blåskjell hvert år.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:39