Moules i verdens største wok


Oppdatertdato: 2003-08-08 Tema: Skalldyr Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk


For 15. år på rad arrangerer Norges sydligste by Skalldyrfestivalen denne helga. Kokkenes Mesterlaug og Eksportutvalget for fisk lærer folk å tilberede Moules - Norske Blåskjell servert på europeisk vis.

Skalldyrfestivalen har siden etableringen i 1988 vokst til å bli en av Sør-Norges største familiefestivaler. En av attraksjonene ved festivalen, er Skalldyrteltet "Havets delikatesser".
I det mer enn 500 kvadratmeter store teltet, vil mesterkokkene i samarbeid med EFF gi folk tips og råd om hvordan de best mulig kan tilberede Norske Dyrkede Blåskjell.
Både fredag og lørdag skal kokkene demonstrere spennende retter av blåskjell i verdens største wok.
Publikum loves både inspirasjon og mer håndfaste gaver, som oppskrifter på eksotiske og smakfulle varianter av Moules - Norske Blåskjell servert på europeisk vis.

NY TREND: Stadig flere unge spiser blåskjell - eller Moules som det heter på kontinentet.

Konsumet av blåskjell øker sterkt hos yngre mennesker, viser tall fra GfK (Gesellschaft für Konsumstatistik). - Idag spiser nordmenn i gjennomsnitt knappe 200 gram blåskjell i året, men trenden hos ungdommen gjør at vi forventer en økning, sier markedssjef for Nye Arter i Eksportutvalget for fisk, Siri Hamnvik.

I Belgia er blåskjell en vinner og nasjonalrett. Hver belgier spiser gjennomsnittlig 4-5 kilo blåskjell hvert år.


Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:39
Julekaker.Grønnsaker.
Lam.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.