Mye nytt for grillfrelste


Oppdatertdato: 2008-05-08 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Gilde


Oslo (NW): I år kan du velge mellom over 20 nye varianter grillkjøtt i butikkene. Nordmenn liker å eksperimentere når de lager mat på utekjøkkenet.

– Vi ser at folk er raske med å prøve nye kjøttvarer etter hvert som de kommer i butikkdisken. Hvitt kjøtt er blitt veldig populært også på grillen, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura, morselskapet til Prior og Gilde.
Nå blir det også lettere å grille det hvite, magre kjøttet uten at det brenner seg fast til risten.

– I år har vi laget en serie ferdigmarinerte produkter som kommer pakket i en aluminiumsskål. Skålen plasseres på grillristen og gjør det mye enklere å oppnå et godt resultat. Forbrukerundersøkelsene våre tyder på at ikke minst kvinnelige grillkokker vil sette pris på dette, sier Nina Sundqvist.

Sesongstart

10. mai er det offisiell start for den norske grillsesongen. Det er Opplysningskontoret for kjøtt som har gjort det til tradisjon at den andre lørdagen i mai er å regne som grillstart i Norge.

– Undersøkelsene våre viser at vi griller stadig oftere. Ni av ti nordmenn griller i løpet av sommeren. Over halvparten av befolkningen griller åtte eller flere ganger, sier rådgiver Jeanette Torp i Opplysningskontoret for kjøtt.
I år 2000 var det mindre enn 30 prosent som grillet like ofte.

– Samtidig blir det flere av de virkelige storgrillerne. 35 prosent av alle nordmenn griller 15 eller flere ganger i løpet av et år, sier Jeanette Torp.

Varierer mer

Også Opplysningskontoret for kjøtt merker godt at vanene blir mer avanserte og varierte.

– Den tid er forbi da alle holdt seg til sommerkoteletter, pølser og flintstek til alle anledninger. Nå er det situasjon og behov som avgjør. Vi skiller mellom hverdag og helg, og vi blir nok generelt flinkere til å grille, sier Jeanette Torp.
Folk er også blitt mer opptatt av at grillmaten skal være trygg og sunn.

– Da er rådene for eksempel å bruke kjøtt med mindre fett, grille ved lav temperatur, unngå at kjøttet blir brent og å snu maten flere ganger mens du griller, sier Nina Sundqvist i Nortura.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1331Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.