I Norge sies det at en prosent av befolkningen har cøliaki. I tillegg er det mange som har glutenintoleranse eller av andre grunner ikke spiser gluten. ICA vil gjøre det enkelt å ha et glutenfritt kosthold, og kan derfor tilby tre glutenfrie butikkstekte brød som eneste butikkjede i Norge.
Tidligere i høst gjorde ICA Supermarked store grep i bakeriavdelingene sine, og innførte tre glutenfrie brød som stekes i butikk. Brødene innholder heller ikke egg eller melk, og kan dermed spises av personer med ulike former for matallergi.
Brødet ligger i en stekepose hele tiden i butikk, slik at det ikke kommer i nærheten av gluten. Brødet stekes i stekeposen, noe som gjør at ICA kan tilby ferske, butikkstekte glutenfrie brød hele dagen.
- Dette gjør det enklere å spise glutenfritt. Du trenger ikke å lage brød selv eller ta opp brød fra fryseren som må tines, sier Lise Mette Kjellberg i ICA Norge. – Mange med cøliaki er også vant med å ta med brød selv når man for eksempel skal på besøk, men nå er det enkelt for vertskapet å tilby et glutenfritt alternativ.
Man vet ikke med sikkerhet hvor mange i Norge som har cølikai, men det antas at 1 av 100 kan ha sykdommen. Når gluten kommer ned i tarmen fører dette til en skadelig immunreaksjon i slimhinnen hos en person med cøliaki.
Glutenfrie butikkstekte brød:
Grovsport – nøkkelhullsmerket brød med rik smak av tyttebær og linfrø
Lyst fullkornsbrød – nøkkelhullsmerket klassisk fullkornsbrød bakt med fullkornsrismel
Dansk grovbrød – smakfullt og holdbart brød
Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.