Nå er det enklere å spise glutenfritt


Oppdatertdato: 2012-11-24 Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: ICA Kilder: ICA


I Norge sies det at en prosent av befolkningen har cøliaki. I tillegg er det mange som har glutenintoleranse eller av andre grunner ikke spiser gluten. ICA vil gjøre det enkelt å ha et glutenfritt kosthold, og kan derfor tilby tre glutenfrie butikkstekte brød som eneste butikkjede i Norge.
Tidligere i høst gjorde ICA Supermarked store grep i bakeriavdelingene sine, og innførte tre glutenfrie brød som stekes i butikk. Brødene innholder heller ikke egg eller melk, og kan dermed spises av personer med ulike former for matallergi. Brødet ligger i en stekepose hele tiden i butikk, slik at det ikke kommer i nærheten av gluten. Brødet stekes i stekeposen, noe som gjør at ICA kan tilby ferske, butikkstekte glutenfrie brød hele dagen.

- Dette gjør det enklere å spise glutenfritt. Du trenger ikke å lage brød selv eller ta opp brød fra fryseren som må tines, sier Lise Mette Kjellberg i ICA Norge. – Mange med cøliaki er også vant med å ta med brød selv når man for eksempel skal på besøk, men nå er det enkelt for vertskapet å tilby et glutenfritt alternativ.
Man vet ikke med sikkerhet hvor mange i Norge som har cølikai, men det antas at 1 av 100 kan ha sykdommen. Når gluten kommer ned i tarmen fører dette til en skadelig immunreaksjon i slimhinnen hos en person med cøliaki.

Glutenfrie butikkstekte brød:

  • Grovsport – nøkkelhullsmerket brød med rik smak av tyttebær og linfrø
  • Lyst fullkornsbrød – nøkkelhullsmerket klassisk fullkornsbrød bakt med fullkornsrismel
  • Dansk grovbrød – smakfullt og holdbart brød

    Annonse
    Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


    Intern:2573
Slanking.Bananer.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.