
Det er vinter og kaldt. Da trengs det varmende mat. Rotgrønnsaker i supper og gryter gir varme og næring. De er rike på vitaminer, antioksidanter, mineraler, sporstoffer og naturlig fiber.
Over hele den vestlige verden tas rotgrønnsaker nå i bruk. Årsakene er flere. De vokser i hele den vestlige verden, derfor omtales de som nærprodukter. De er næringsrike. De har herlige smaksegenskaper og har vært en del av kostholdet i lange tider tilbake, og påkalles derfor å være tradisjonsmat. De er lett tilgjengelige og for det meste rimelige i pris.
Fremtredende kokker profilerer seg med tradisjonsbærende rotgrønnsaker fra sitt nærområde som innehar alt som sunt måtte være. Mat med rotgrønnsaker er svært godt.
Vi følger deres anbefalinger.
Varmende vintersuppe
2 båter hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
1 løk
1 purre
1 sellerirot
3 gulrøtter
1/2 kålrot
2 l grønnsakbuljong
frisk timian
salt og pepper
Finhakket hvitløk, reven ingefær og løk i terninger freses lett i smør før de tas over i kjele med varm grønnsakbuljong.
Purreringer, sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i smør før de også tas over i den varme buljongen.
Kok til alt er mørt - ca. 10 minutter.
Suppen smakes til med salt og pepper, og dryss over 3-4 stilker hakket, frisk timian.
Om ønskelig kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.
Grov gjærbakst er godt til.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2627