Nå spiser vi reinkjøtt hele året


Oppdatertdato: 2013-02-23 Tema: Vilt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: MatPrat/Studio Dreyer-Hensley


(NW): Bedre utvalg av reinsdyrkjøtt i mange varianter har fått fart på salget. Nå er det ikke lenger bare vintermat.
For mange er reinsdyrkjøtt ensbetydende med finnbiff, men det er i ferd med å endre seg.

– Finnbiff er fremdeles suveren ener i butikk. Men i fjor gikk det virkelig unna av både middagspølser og karbonader av rein fra matbutikkene, i tillegg til stek og fileter, sier John Anders Lifjell, leder av Markedsutvalget for reinkjøtt.
For nøyaktig ett år siden lå det 40 tonn reinsdyrkjøtt på fryselager, i tillegg til at det ble slaktet flere rein enn vanlig utover vinteren og våren.

– Kjøttet forsvant raskt ut. På vinteren og til påske var det flere enn før som koste seg med finnbiff til middag. På sommeren opplevde vi en ny salgstopp, takket være at butikker nå satser på pølser og karbonader av reinsdyr.

– De fleste forbinder ikke reinsdyrkjøtt med sommermat?

– Er sommeren kjølig, så skyter salget av reinsdyrkjøtt i været. Det har vi sett de siste årene, sier Lifjell.

Mer i butikk

Tallene er ennå ikke klare, men 2012 var trolig ett av de beste årene noensinne for reindriftsnæringen, fordi høsten fortsatte med god tilgang på dyr, og bra salg.

– De siste årene har vi sett en dreining fra restaurant til butikk, som har ført til mye større produktutvalg i de store matvarekjedene. Økt tilgjengelighet kombinert med tilbud og kampanjer har fått fart i salget, sier John Anders Lifjell.
Folk flest ønsker å spise mer reinsdyrkjøtt, viser undersøkelser MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt har fått gjennomført i 2012.

– Det er et kjøttslag som vi opplever som spennende, eksotisk og urnorsk. Og så er det både magert og mørt, det er anvendelig og lett å lykkes med, sier markedssjef Even Nordahl i MatPrat.
Gjennomsnittlig uttak av rein er på drøyt 80 000 kalver på rundt 20 kilo hver i året.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2626
Slanking.Lavkarbo.
Gryteretter.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.