Når tenåringen har huset fullt av gjester


Oppdatertdato: 2006-10-14 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: melk.no


Opp trappen og inn døren med bulder og brak. 4 par joggesko i en haug på gulvet. Høyrøstet små krangling, latter, armer og ben farer forbi med et muntert HEI!

Fotball, skateboard, sykler og bøker. Timer foran pc med lekser og spill. Trening. Telefonprat, veninnetreff og hemmeligheter. Tekstmeldinger med lynets hastighet. Aktivitet, passivitet. Hormonfylte gutter, skravlende jenter. Huset fullt av tenåringer som trenger mat. Mat som nærer. Mat som smaker.

Når husets unge har med seg venneflokken hjem er det en utfordring å lage mat. Kresenheten kan være stor, og maten skal være fristende. Og enkel å spise. Dessuten vil vi gjerne ha med litt grønt og sunt.
Her kommer forslag til noe å servere når tenåringen i huset har besøk.

Camemburger

Du trenger

Karbondedeig
Salt
Burgerbrød
Camembert
Rødløk
Salat
Tomater
Salatbolle som tilbehør.

Bland karbonadedeig og salt og la stå litt. Det binder kjøttet og sikrer at ikke burgeren blir for løs under steking. Form passe store burgere, og stek i panne. De bør være saftige og ikke helt gjennomstekte. Varm burgerbrød i stekeovn. Skjær rødløk og tomater i tynne skiver. Legg opp rikelig med tomater, rødløk og salat, før du legger på burgeren.Topp med to romslige skiver camembert.

Grove baguetter

Du trenger

Grove baguetter
Smør
Dijonsennep
Roastbeef
Osteskiver
Gulrot
Tomater
Salat

Skjær et snitt i baguetten, men ikke del den helt over. Smør begge side med smør, deretter et tynt lag sterk sennep/dijon sennep. Skrell og skjær gulrot i tynne staver. Del tomatene i tynne båter. Legg to skiver roastbeef på hverandre, så en osteskive, legg på salat, tomat og gulrotstaver og rull sammen. Legg salat i baguetten, og fyll med roastbeefrullene.

Wrap med norsk vri

Du trenger

Stappe av:
Poteter
Hvitløk
Smør
Melk
Salt og pepper
Wraps/hvetetortilla
Kokt skinke
Ferdigrevet ost
Skivet sort oliven
Blandet grønn salat

Kok poteter og noen hvitløkfedd, skrellet og delt i to. Spar på kokevannet. Mos poteter og hvitløk, bland inn smør. Spe med litt melk og litt av kokevannet, men ikke for mye. Stappen skal være fast. Smak til med salt og pepper.

Dekk en wrap med et ikke for tynt lag stappe. Ha på skinkeskiver, dekk med revet ost og så litt oliven. Avslutt med en wrap på toppen.

Varm olivenolje i en panne, og legg wrapen forsiktig over i pannen. Stek til bunnen er sprø og gyllen, snu wrapen forsiktig og stek til den er sprø på begge sider. Hold varm i stekeovnen til du har stekt alle. Skjær i snipper, og server på et fat med grønn salat.

Du kan gjerne smaksette stappen med urter eller finhakket spinat for variasjon.

Sjokofruktsjokk

Du trenger

Frisk frukt, f.eks:
Appelsiner
Bananer
Jordbær
Matfløte
Kokesjokoade/mørk sjokolade

Del appelsinene i to og skjær ut innmaten. Rens appelsinskallet fint.Skjær ut appelsinkjøttet. Del resten av frukten i biter og bland sammen. Legg opp frukten i de halve appelsinskallene.

Kok opp fløten, la koke inn et par minutter. Ha i kokesjokolade og smelt ned.Beregn 50 g sjokolade pr. dl fløte. Hell den varme sausen over fruktsalaten og server straks.

Dessertsmoothie

Til 2

1 pk frosne bjørnebær
2 bananer
8 ss yoghurt naturell
2 ts honning

Pynt:
Usaltede pinjekjerner

Bruk frosne bær så slipper du isbiter. Del banan i biter og kjør alt til en jevn masse. Hell i porsjonsglass og pynt med pinjekjerner.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:939
Info.Kjøttdeig.
Norsk mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.