Nei til gamblingreklamer


Oppdatertdato: 2016-11-18 Tema: Informasjon Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: freeimages.com Kilder: Knut Pettersen, PRM Spillavhengig.no


Jeg legger ut dette innlegget igjen etter at jeg ble oppmerksom på en ny kampanje mot nettspill, med tilhørende video som ligger under her. Og kanskje noen av dere så innslaget i Dagsrevyen og i andre medier den 16.11.
Som jeg nevner lenger nede så har jeg sagt nei til gamblingreklamer på mine nettsider så godt det lar seg gjøre, og jeg håper virkelig at mange av de andre nettsidene tar til fornuft og sier nei. Jeg tror ikke det nytter å klage til gamblingselskapene, for de bryr seg ikke for dette er business. Og jeg tror heller ikke at det å klage til regjeringa eller stortinget nytter. Men om man kunne ta de TV kanalene og nettsidene som har disse reklamene, og la vær å bruke dem så kommer man langt. Men dette må andre og dere lesere ta dere av. Foreløpig har jeg gjort mitt.Som nettstedseier blir en fort oppmerksom på det presset som er for å vise gamblingannonser på nettsidene.
Er vel kanskje noe av det samme som disse eierene av diverse TV kanaler merker, og for vårt vedkommende merker vi det særlig på kanalene til Dicovery Networks.
Her den ene kvelden telte jeg 4 forskjellige gamblingannonser i en og samme reklamepause på MAX, og det er jo ikke dårlig, men!

Jeg får med jevne mellomrom forespørsler direkte fra disse spillselskapene om at de vil kjøpe plass, noe jeg sier nei til. I tillegg har jeg sperret disse annonsene gjennom Google Adsense annonser som er hovedinntekten min. Jeg taper nok en del penger på dette, men jeg har ren samvittighet.

Det er vel viden kjent at spillavhengighet er ett stort problem som er blitt veldig mye større med inntog av Internetspill. Og når samtidig nesten alle disse reklamene retter seg mot nye spillere med hjelp av slike gratis innganger, ekstra spin's, startbonuser ol.
Hvis en tenker matematisk er det svært liten sjans for å vinne, men en stor sjanse for å tape alt samtidig som en blir avhengig.
Som programmerer og hobbymatematiker vet jeg at det er mulig å vinne over lengre tid i feks poker ved hjelp av sannsynlighetsberegning. Dette gitt at de fleste motspillerene ikke er så flinke som deg. Men i den jungelen på nett av spillsider er en dømt til å tape om en ikke har veldig peiling.
Og da får en ofte høre de historiene som dukker opp i luksusfellen, media og lignende fora.

Det jeg ikke forstår er:

Jeg har sagt nei til dette og får mindre inntekter, mens de som virkelig promoterer spill og vel ikke trenger de pengene, fortsatt sier ja uten samvittighet.
Da tenker jeg på alle TV kanalene som viser dette, alle nettsidene og samtidig såkalte norske kjendiser som viser seg i reklame etter reklame og hyller spill.
Hvordan kan John Arne Riise, Tone Daamli Aaberge, John Carew + en rekke andre B og C kjendiser jeg ikke kjenner, stå frem å reklamere for spill når de må vite hvilke problemer det kan medføre?
Jeg vil anta at de ikke trenger pengene, så da skjønner jeg ikke det!

Og tenk den effekten det ville ha om disse avsluttet sine engasjement og gikk ut offentlig å fordømte gambling. Først da ville jeg og mange nordmenn få full respekt for dem. For når John Arne og Tone Daamli driver å synger noen engelske klubbsanger i reklamen er det flaut å se på.

Og tenk samtidig den effekten det ville ha om Discovery Networks gikk ut å nektet å ta inn flere spillannonser. Da først ville de få skikkelig tillit og respekt blant oss vanlige dødelige.
For de som liker å spille de finner nok frem til nettsidene alikevel, men man kunne gjort mye med rekrutteringen, og særlig hindre de som absolutt ikke burde spille, fra å begynne å spille.

Men siden jeg nå har helt salt i suppa til alle dere som spiller, så kommer det litt til.
Sjansen for å vinne er så liten at det ikke er verd det. Kun om du er superflink, kan regne i hodet og klarer å huske kort, tall ol uten videre, eller bare er heldig, har du noe sjans til å komme seirende ut av det.
Det er spillselskapene og noen superflinke som sitter igjen med pengene. Og jeg vil anta om du viser at du har matematisk klisterhjerne blir du fort utestengt. Mange av oss voksne har jo sett filmen Rain Man hvor Dustin Hoffmann spiller en med slik klisterhjerne.

Dette er mine private meninger som dukker opp etter mye mas om å vise disse annonsene, irritasjon over TV kanaler proppet med (spill)reklame og litt refleksjon over de skjebner en får høre om i bla luksusfellen ol.

Om du trenger hjelp, ta en titt her:
Spillavhengig.no

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3016
Norsk mat.Brownies.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.