Nigella ekspress. ny bok fra Nigella Lawson


Oppdatertdato: 2008-05-05 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Igjen har Nigella Lawson kommet ut med en ny kokebok. Denne gangen er det en enklere bok med mat som er raskere å lage og som passer til flere anledninger.

Dette er en flott kokebok med flere oppskrifter enn i tidligere bøker som det går an å lage med normale råvarer, selv om det fortsatt er en fordel å bo i nærheten av matbutikker med stort utvalg.
Boken er inndelt på en annen måte enn vanlig og er litt rotete. Desserter og hovedretter om hverandre sortert på Nigellas egen måte, sjarmerende. Nigella har og kommentarer på alle oppskriftene og mye hjelpetekst innimellom. Vårt anmelderpanel av kokker gir pluss for mange snadder oppskrifter men minus for litt rotete oppsett.
Og det er fortsatt en del råvarer som er både dyre, vanskelige(umulige) å få tak i og ikke noe som folk har i kjøleskapet til vanlig.
Så det trengs noen handleturer før man går amok med mange av de kule oppskriftene i boken. Men samtidig er det en underholdende bok å lese selv om en ikke lager mat.

Fra omslaget

"Denne boka handler om rask mat, det skulle fremgå klart nok av tittelen, men det er også en bok for deg som elsker mat. Hvordan skulle jeg kunne skrive noe annet," sier Nigella Lawson i innledningen til Nigella ekspress, og fortsetter: "Oppskriftene er ikke bare enkle å lage, de er også et forsøk på å gjøre livet på kjøkkenet - og dermed også tilværelsen generelt - lettere."

I Nigella ekspress har den kjente tv-kokken og kokebokforfatteren samlet sine raske favoritter. De er sortert etter temaer bundet sammen av hennes personlige tekster, der hun byr på seg selv og sin matfilosofi.
Nigella gir deg ideer til og oppskrifter på:

enkel hverdagsmat
gjestemat midt i uka
raske italienske fristelser
selskapsmat på kort varsel
tidsklemmefrokoster
turmat

Om Nigella

TV-kokk og kokebokforfatter Nigella Lawson har på få år skaffet seg en helt spesiell posisjon i britisk TV-underholdning. Med sin sensuelle skjønnhet og flørtende stil sjarmerer hun stadig flere, også langt utenfor matinteresserte seergrupper.
Også her i landet har hun fått mange fans gjennom sine matprogrammer på NRK2 og sine bøker. Rettene hun presenterer er milesvis fra minimalistiske trender med en bit gåselever, to rucolablader og tre dråper saus på en tallerken. Porsjonene er rause, og maten er besnærende enkel, samtidig som den er full av smak.
Tre av Nigellas bøker er utkommet på norsk: NIGELLAS FRISTELSER og SMAK AV SOMMER. Den siste er NIGELLAS FEST, med undertittelen "En hyllest til livet", hvor hennes livsbejaende kulinariske filosofi kommer til uttrykk tydeligere enn noen gang.

Fakta

Pris bokkilden: 349,-
Utgitt: 2008
Forlag: Cappelen
Innb.: Innbundet
Språk: Bokmål
Sider: 343 sider
ISBN: 9788202280048

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1325
Info.Hverdagsmat.
Grønnsaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.