NM i Cocktail 2009 har kåret: Norges beste cocktails


Oppdatertdato: 2009-04-20 Tema: Drinker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Thomas Frafjord fra Stavanger og Terese Storebø Østervold fra Bergen vant nylig NM i Cocktail 2009 innen kategoriene ²Klassisk² og ²Flairing² med sine selvkomponerte cocktails. Dermed skal begge forsvare Norge i VM i Berlin som avholdes i perioden 6-12. August.

Konkurransen ble avholdt i regi av Norsk Bartenderforening på Grand Hotel i Oslo 7. og 8. mars. Thomas Frafjord vant kategorien ³Klassisk² med cocktailen ³Frapple² og Terese Storebø Østervold gikk av med seieren, som første norske kvinne, innen kategorien ³Flairing² med cocktailen ³Chik with av kick².

Thomas Frafjord jobber til daglig på Holmen Bar i Stavanger og kaller sin drink for Frapple. ­ Årsaken til at oppskriften vant frem tror jeg er renheten i smaksuttrykket, sier Thomas Frafjord. ­ Den har rett og slett en utrolig god og oppfriskende smak av eple! Utseendet hadde nok også stor betydning ­ eplebiter gjør seg godt på et glass.

³Flairing² er utøvelsen av mesterstykker som feks flaskekasting i baren mens man blander og mixer cocktails til takten av musikk. Terese Storebø Østervolds oppskrift på cocktailen ³Chik with av kick² utgjorde 40% av vurderingen og er derfor også kvalitetsstemplet fra høyeste hold. ­ Cocktailen har en spennende sammensetning av ingredienser. Kombinasjonen jordbær og chili er uslåelig! Sier vinneren med en fagpersons overbevisning i stemmen. Til daglig arbeider hun på Contra Bar i Bergen.

Her er oppskriftene på vinner-cocktailene:

FRAPPLE:

2cl Bacardi Apple
3cl Sour Apple
8cl Eple juice
2cl Ferskpresset Lime
Dasj Blue Curacao
Dasj Frote / pisket eggehvite
Noen tynne epleskiver
Isbiter

Fremgangsmåte:
1. Bland innholdet i en shaker og rist sammen med isbitene.
2. Sil det avkjølte innholdet forsiktig ned i et cocktailglass.
3. Pynt med epleskiver og server!

CHIK WITH A KICK:

4cl Bacardi Superior
2cl Chambord
3cl Sitron juice
2cl Monin Vanilje Gomme/ alternativt vaniljesukkerlake
2 Jordbær
1/2 Chili til innholdet (fjern frøene)
1 Chili til pynt (fjern frøene)
Isbiter

Fremgangsmåte:
1. Muddle sammen chili, jordbær og vanilje sukkerlaken. Ingrediensene må blandes veldig godt sammen. Har du ingen mudler så bruk et kjøkkenredskap som kan presse ingrediensene sammen til en mos.
2. Tilsett Bacardi, Chambord og sitron juice.
3. Rist innholdet sammen i en shaker med isbiter og sil over i et avkjølt glass. Det gjør ingenting om noe av fruktkjøttet er igjen i drinken.
4. Pynt cocktailen ved å tre en hel chili over kanten av glasset og server!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1566Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.