NM i Kaffekunst 2018 i Kristiansand


Oppdatertdato: 2018-01-15 Tema: Kaffe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Helena Krekling og Agnor Bertheussen Kilder: Prm: Norsk Kaffeinformasjon.


Detalj fra Kaffe NM i 2016
I Mars blir det kaffekunst her i Kristiansand, og er da tid til ett besøk for alle kaffeelskere. NM i kaffekunst arrangeres i byen og de meste gjennomføres på Ernst Hotel bortsett fra kaffebrenning som gjennomføres hos Cemo/Sørlandet Kaffebrenneri på Mjåvann rett vest for byen.
Så den 8-10. mars, inviteres kaffebransjen og kaffeinteresserte mennesker til vennskapelig dyst og sosialt samvær.

Kristansand er en livlig kaffeby med hyggelige kaffebarer og flere kaffebrennerier. – Her har vi alle forutsetninger for å skape et flott mesterskap, sier Marit Lynes, nasjonal koordinator i SCA Norway.

Følgende konkurranser står på programmet:

Vinnere fra 2017


Fra venstre: Odd-Steinar Tøllefsen, Ingrid Aas, Sarah Mahmood, Preben Oosterhof og Rory Lee Rosenberg.

I januar og februar arrangeres regionale mesterskap (RM) i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Hamar og Ålesund. Vinnerne fra disse konkurransene går videre til NM.

Les mer om Regionale Mesterskap

Det er SCA Norway som står bak arrangementet. SCA står for Specialty Coffee Association, og er en ideell medlemsbasert organisasjon med nettverk i mer enn 70 land. SCA står også bak VM, hvor de nasjonale vinnerne konkurrerer. I 2018 foregår disse i Amsterdam og Dubai.

Norsk verdensmestere

  • Robert Thoresen 2000 World Barista Championship
  • Tim Wendelboe 2004 World Barista Championship
  • Tim Wendelboe 2005 World Cup Tasting Champion
  • Odd-Steinar Tøllefsen 2015 World Brewers Cup
  • Audun Sørbotten 2015 World Coffee Roasting Championship


Om Norsk Kaffeinformasjon

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. Vårt formål er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren vi kjøper i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3093Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.