Nøgne Ø. Mack og Aass på juleøltoppen i 2011


Oppdatertdato: 2011-11-21 Tema: Øl Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Freeimages.com


Årets juleøl heter ”God Jul” og er brygget ved mikrobryggeriet Nøgne Ø i Grimstad. Det ble slått fast under den store juleølpremieren i Kulturkirken Jakob i Oslo i helgen. Samtidig vant Aass og Mack hver sin klasse. Nærmere seksti ulike norske juleøl deltok i kåringen. – Kvaliteten blant de beste var svært høy, sier juryformann Bent Engen.
Vinnerølet fra Nøgne Ø holder hele 8,5 prosent alkohol og beskrives som fyldig og smaksrikt og perfekt følge til nøtter og julekaker. ”God Jul” fikk desidert flest stemmer av alle øltyper som ble testet. Juryen besto av et bredt sammensatt testpanel med utspring i Norske Ølvenners Landsforbund, NORØL. Det ble kåret vinnere i tre ulike klasser, og her er de som kom best ut av prøvesmakingen:

Spesialøl:
1. Nøgne Ø – God Jul
2. Haandbryggeriet - Bestefar
3. Ringnes Julebokk

Sterkøl:
1. Mack Juleøl
2. Berentsens Julefnugg
3. Lervig Jul

Butikkøl:
1. Aass Juleøl
2. Hansa Juleøl
3. Hansa Julebrygg Ekstra Vellagret

For folk flest er det gjerne knyttet størst spenning til den ”vanlige” juleølet på Vinmonopolet. Bryggmester Rune Andreassen ved Mack Bryggeri er stolt over resultatet for sitt klasse F øl:
- Etter ganske nedslående resultater de siste to årene, har jeg gjort noen forandringer. Jeg har brukt nye typer malt og humle og også økt maltmengden, sier Andreassen som fremhever gutta i brygghuset som brygger øl med stolthet og erfaring.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2320


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.