
Nå som det fortsatt kan være kaldt, er det tid for å invitere noen gode venner på litt varmt
drikke om kvelden. Det er mye en kan mikse sammen som varmer i kroppen, både med eller uten alkohol.
Selv pleier jeg å drikke mye varm te og disse posene med kaffe fra nescafe, de som heter cafe mocha. Disse er og fine
med en skvett brun rom i og særlig på Fredagen:)
Men det dukker opp mye annet og her hos meg, og her er ett utvalg av drikker for den kalde årstid. Noen er nye, mens
andre er populære hentet fra nettsidene.
Kos dere
Først prøv å lage sjokolade selv hjemme, det smaker utrolig godt. Her er 2 alternativer.
Deilig varm sjokolade
Hver kopp har 602 kcal
4 kopper
300 gr kokesjokolade, mørk
7 dl melk
1 dl kremfløte
0,5 ts vaniljesukker
3 ts sukker
Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden
rører. Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og pisk denne til en halvfast masse. Rør inn kremfløten i gryten
like før kokepunktet.
Server gjerne med pisket krem på toppen, i passende krus eller kopp.
Varm sjokolade
4 kopper
1 plate (125 g) sjokolade,
1/4 l kokende vann,
3/4 l helmelk
Brekk opp sjokoladen og løs den opp i kokende vann i kokekaret. Velg stort nok kar, sjokolade har lett for å koke over.
Ha i melk, til stor porsjon helst varm, og rør godt til sjokoladen koker opp. Pass den godt så den ikke koker over.
Server sjokoladen rykende varm.
Og så en med litt spiss på.
Chilikakao
Hver porsjon gir 647 kcal
2 porsjoner
1 stk vaniljestang
4 dl melk
1 ts rød chili
0,5 dl honning
3 ss kakaopulver
2 ts maisennamel
2 ss vann
150 gr gjerne 70 % kakao mørk kokesjokolade
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha vaniljestang, frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til
kokepunktet.
Rør ut maisennamelet med to ss vann. Bland den utrørte maisennaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca. Et
halvt minutt.
Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.
Her er 3 nye drikker med Minttu i:
Monica Undli, som eier og driver den populære kakaobaren Cocoa on the go på Grünerløkka i Oslo, har utviklet tre varme
og gode oppskrifter på kakaodrinker, perfekt i solveggen i påsken. Her er en smakebit!
Minttu Lys Kakao
Ingredienser:
4 cl Minttu Peppermint
½ dl vann
4 dl helmelk
1 plate Freia Lys Kokesjokolade
4 store marshmallows
1 liten plate Freia Melkesjokolade, revet
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet i en kjele.
Brekk opp 1 plate lys kokesjokolade, og smelt den i det varme vannet.
Spe på med melken.
Varm alt langsomt opp til kokepunktet under stadig omrøring.
Ha 4 cl Minttu i en kopp, fyll opp med kakao og rør om.
Serveres varm med 4 marsmallows topp det hele med revet melkesjokolade.
Minttu Hvit Kakao
Ingredienser:
4 cl Minttu Peppermint eller Minttu Black Mint
½ dl vann
4 dl helmelk
1 ½ plate Freia Hvit Dronningsjokolade
½ ts vaniljesukker
4 ss pisket krem
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet i en kjele.
Brekk opp 1 plate med hvit sjokolade, og smelt den i det varme vannet.
Spe på med melken og ha i vaniljesukkeret. Varm det langsomt opp til kokepunktet under stadig omrøring.
Ha 4 cl Minttu i et latteglass, fyll så opp med kakao og rør om.
Serveres varm med 4 ss pisket krem og revet hvit sjokolade.
Minttu Mørk kakao
Ingredienser:
4 cl Minttu Peppermint
5 dl helmelk
3 ss Freia Regia Orginalkakao
3 ss rørsukker
1 ts vaniljesukker
4 ss pisket kremfløte
2 plater After Eight sjokolade
Fremgangsmåte:
Ha kakaoen, sukkeret, vaniljesukkeret og 2 dl av melken i en kjele.
Kok opp under omrøring.
Spe i resten av melken. Rør om til kakaoen når kokepunktet.
Ha 4 cl Minttu i en kopp, fyll så på med kakao og rør om.
Server varm med 4 ss pisket krem og After Eight sjokolade på toppen.
Dette er guttas Minttu-kakodrink! Oppskriften er litt kraftigere på smak en de to andre kakaoene, noe Monica erfarer at
mannfolket liker best.
Og så noen gode toddyer!
Rom Toddy
1 porsjon
10 cl. Vann
4 stk. Hugget sukker eller 1 sukkerpinne
4 cl. Mørk rom
Bring vannet i kok - sett en teskje i glasset - legg sukkeret i glasset - hell vannet over og rør rundt til alt sukkeret
er oppløst. Deretter helles rommen i og der røres rundt. Skal serveres rykende varmt.
Portvinstoddy
1 porsjon
1 ts sukker
0,6 dl kokende vann
1 klype allehånde
1 dl portvin
Sitron til pynt
Oppløs sukkeret i vannet. Rør inn det andre. Server i varmt vinglass med sitrontwist som pynt.
Irish coffee er og varmende, og her er også noen andre varianter.
Irish Coffee
1 porsjon har 123 kcal uten kremfløte
4 cl whisky (gjerne irsk)
1,5 dl Kaffe
Ca 1,5 ts brunt sukker
Krem
Kanel
Legg sukker i ett Irish Coffee glass.
Hell på whisky. Fyll opp med varm kaffe.
Toppes med krem. Og evt ett dryss med kanel
Bailey´s Coffee
1 porsjon inneholder 144 kcal
1,5 dl kaffe
4 cl Baileys
1 dash kremfløte
Varm et vinglass i rennende varmt vann eller over ild. Hell først i kaffe og så Bailey´s. Fyll vispet krem over.
Calypso Coffee
1 porsjon inneholder 141 kcal.
4 cl kaffelikør (Tia Maria eller Kahlua)
1,5 dl kaffe
1 dash kremfløte
Varm et vinglass i rennende varmt vann. Hell likør og kaffe i glasset. Krem på toppen.
Her er flere alkoholfrie alternativer:
Sjokolademokka
4 porsjoner
1 kopp har 328 kcal
0,5 dl kakao
0,5 dl sukker
3 dl vann, varmt
3 dl sterk, nybrygget kaffe
3 dl fløte
1 knivsodd salt
Rør ut sukker og kakao med litt av det varme vannet. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra saltet, i en gryte og
la det få et oppkok. Visp kraftig og tilsett saltet som bidrar til en kraftigere smak. Fordel i forvarmede kopper /
glass og server straks. En klatt pisket krem på toppen, med et dryss kakao, gjør seg godt.
Hvit dronning
4 porsjoner
272 kcal pr porsjon
125 gr hvit kokesjokolade
1 dl vann
3 ss appelsinskall, revet
6 dl melk
Kok opp vannet i en kjele. Hakk opp sjokoladen, og smelt den i det varme vannet. Tilsett appelsinskallet og melken og
kok opp.
Server varm, gjerne pyntet med appelsinskall.
Koriandermelk
4 porsjoner
158 kcal pr porsjon
8 dl melk
4 ts koriander, malt
1 ts muskatblomme, malt
4 ts sukker
Varm melken til kokepunktet og tilsett krydder og sukker. Server drikken i varme kopper og gjerne med en kremklatt oppå.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1831