Nok en matspesialitet fra Røros – denne gangen Røros Pudding


Oppdatertdato: 2011-10-17 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Røros meieri


Nylig lanserte Rørosbaker’n desserten Røros Pudding. Det nye produktet får bruke det sorte Spesialitet-merket, samtidig kan Røros Pudding også smykke seg med det blå og hvite merket for Beskyttede geografiske betegnelser.
Røros Pudding er i hovedsak laget av Økologisk tjukkmjølk fra Røros, som oppnådde status som beskyttet geografisk betegnelse i 2004. Rørosbaker´n ble inspirert av vinnerdesserten fra TV 2-programmet Smaken av Norge 2009. Da vant tjukkmjølkspuddingen til Mikael Forselius ved Røros Hotell.

Det er nettopp bruken av Økologisk Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet som gjør at desserten blir unik. Den setter et eget syrlig preg på desserten og gjør at den blir ekstra holdbar. Tjukkmjølka, som er et 100 prosent naturprodukt, fungerer som et eget konserveringsmiddel. Av den grunn har desserten ikke behov for kunstige konserveringsmidler. Desserten selges frossen og kan etter tining oppbevares minst 14 dager i kjøleskapet.

Røros Pudding er ikke det første produktet fra Rørosbaker’n som har fått spesialitetgodkjennelse. Fra før har bedriften fått godkjent Røros Flatbrød og Røros Lemse som matspesialitet. Røros Pudding er det første produktet fra Rørosbaker’n som har fått beskyttet geografisk betegnelse.

Et mateventyr

Rørosregionen har etter hvert blitt en av de mest innovative og solide områder for lokalmatproduksjon i landet. Det hele må betegnes som et mateventyr. Av de i alt elve produktene som har fått spesialitetsgodkjennelse i Sør-Trøndelag, er ti produsert i Rørosregionen. Sør-Trøndelag har to produkter som har fått beskyttet betegnelse, begge disse er produsert i Rørosregionen.

Rørosregionens ledende posisjon innen lokalmatsektoren har ikke kommet av seg selv. Utviklingen har blitt bygd stein på stein. Et godt fungerende salgsledd er bygd opp gjennom Rørosmat BA. Andelslaget har i dag over 20 matprodusenter som andelseiere. Rørosmat BA driver også med markedsføring og andre aktiviteter tilknyttet den lokale matproduksjonen i regionen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2265
Info.Produkttester.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.