Nordmenn aldri mett på pizza


Oppdatertdato: 2009-04-01 Tema: Pizza Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Hege Bakke/Newswire


Oslo (NW): Vi spiser frossenpizza som aldri før, og det er den tynnbunnede italienske typen som vi ser mer av på norske bord. I fjor spiste vi frossenpizza for drøyt 1,5 milliarder kroner, en økning på 8,8 prosent fra året før, viser tall fra AC Nielsen.
Grandiosa er fremdeles desidert størst. Men det er pizza med tynn bunn og italiensk preg som øker mest, med Europas største frossenpizzaprodusent Dr. Oetker i teten.

– Vi kom til Norge i 2001 med en frossenpizza som er et alternativ til den tykkere amerikanske varianten vi nordmenn har vært vant til, sier daglig leder Øystein Bu i Dr. Oetker Norge.
Dr. Oetkers italienske pizzatyper Ristorante og Casa di Mama ligger på henholdsvis tredje og femte plass på frossenpizzatoppen i Norge.

Økt konkurranse

For ti år siden hadde vi bare noen få frossenpizzaer å velge mellom. Nå som flere produsenter satser på Norge, har de største butikkene i dag over 40 varianter i frysedisken.

– Konkurransen blant frossenpizzaprodusentene kommer forbrukeren til gode. Vi får mer å velge mellom, muligheter for bedre kvalitet og større skala i prisnivået, sier matforsker Kjersti Lillebø i SIFO.
Noen eksempler på frossenpizzaer som har kommet i det siste er glutenfri pizza, halal-pizza, økologisk pizza og minipizza for barn.

– Etter hvert er det blitt legitimt for mange å spise ferdigmat som for eksempel pizza til middag. Det har nok gjort at folk ønsker seg flere pizzatyper å velge mellom, sier Kjersti Lillebø.

Uten kjøtt

Da Dr. Oetker kom med flere vegetariske pizzaer, kan de ha nådd en gruppe som tidligere var skeptiske til frossenpizza, mener matforskeren.
Ristorante Mozzarella er Dr. Oetkers bestselger, og vi spiste over 3 millioner slike pizzaer i fjor.

– Det har vært både overraskende og gledelig for oss at en pizza uten kjøtt skulle falle i smak hos så mange. Spesielt siden mozzarella-ost nesten var ukjent i Norge da denne pizzaen ble lansert, sier Øystein Bu.
Nettopp smak er suverent viktigst når vi velger frossenpizza, viser en undersøkelse om nordmenns pizzavaner som Synovate har gjort for Dr. Oetker.
Nest viktigst er pris, særlig for de unge.

Pizzavaner

Undersøkelsen viser også at én av to nordmenn spiser frossenpizza minst én gang i måneden, og én av ti spiser frossenpizza ukentlig.

– Faktisk svarer kun fire prosent at de aldri spiser frossenpizza, sier Bu.
Dessuten spiser menn oftere frossenpizza enn kvinner, og de yngre spiser oftere enn de eldre.
Folk på landet spiser pizza noe oftere enn folk i byene, og barnefamilier spiser noe mer pizza enn familier uten barn.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1530
Norsk mat.Kina.
Kjøttkaker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.