Nordmenn har fått smaken på mørk rom


Oppdatertdato: 2006-11-07 Tema: Rom Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det registreres økt etterspørsel etter mørk rom over hele verden og Norge følger etter. Salget av mørk rom i Norge har økt med hele 13 prosent så langt i år.

- Nordmenn har blitt mer bevisste og interesserte i brennevin, sier Steinar Jensen, bartender og rektor ved Barskolen Steinar Jensen. Kvalitet og nytelse står i fokus som aldri før og derfor etterspør vi stadig nye produkter og kvaliteter.

- Mørk rom er for de som vil videre og vil noe mer, fortsetter Jensen som tror vi vil oppleve økt etterspørsel etter mørk rom på norske barer og restauranter i årene som kommer.

De eksklusive, smaksrike godt lagrede romene er et spennende alternativ til både cognac, whisky og calvados. Mørk godt lagret rom nytes fra et rocks glass med eller uten is. Noen foretrekker derimot å drikke rom fra et ballong glass (cognac-glass) for å få full utbytte av den utviklede aromaen godt lagret rom byr på.

Mange hevder at en god cubansk sigar er det beste følge til en god kvalitetsrom.

Bacardi 8 vant kvalitetsklassen

Bacardi 8 har nylig blitt kåret som vinneren innen kategorien lagret 4-10 år av den uavhengige ²The International Wine and Spirit Competition² (IWSC).

Vinneren, Bacardi 8 ble i 130 år kun servert familien Bacardi og deres utvalgte gjester. I 1997 ble det derimot besluttet å gjøre Bacardi 8 tilgjengelig på det internasjonale markedet. Bacardi 8 ble straks en internasjonal suksess.

Bacardi 8 er lagret i åtte år på små tønner av moden eik for å utvikle verdens mest utsøkte, fløyelsmyke og modne rom. Smaken er aromatisk med rik og kompleks smak av aprikos, vanilje, sviske og muskatnøtt blandet med en bunntone av tre.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:957Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.