
Med inspirasjon fra de norske fjordene dukker en meksikansk nyhet opp i butikkhyllene i februar.
Crispy Fish Kit fra Old El Paso forener det fargesprakende og smaksrike meksikanske tilbehøret
med nordmenns fiskefavoritter. Crispy Fish Kit er en ny måte å spise fisk på, med meksikansk vri!
Med Crispy Fish Kit er det enkelt og raskt å lage lekre og sunne retter med det beste fra det norske og
meksikanske kjøkken. Pakningen er et komplett måltidskit og inneholder krydderblandingen Crispy Fish,
myke tortillas og en helt ny meksikansk dipsaus med smak av urter. Nyheten er spesielt beregnet for det
norske markedet og blir den første satsingen på fisk for Old El Paso.
Norge er et av landene som spiser mest fisk i verden. Forbruket har økt jevnt de siste ti årene, og salget av
fryst fisk er doblet siden slutten av 1990-tallet. De to mest populære fiskesortene er laks og torsk, som
også er sortene som anbefales å bruke til Crispy Fish Kit.
– Vi ville gi Norge en ny og spennende måte å nyte meksikansk mat på. Nordmenn elsker fisk, og
meksikanske ”dinner kits” har vært svært populære her. Derfor ble fisk et naturlig valg da vi videreutviklet
konseptet og bygger videre på suksessen med Crispy Chicken, sier Jessika Hamberg, nordisk produktsjef
på Old El Paso.
For å tilberede Crispy Fish paneres fisken i krydderblandingen og tilberedes deretter i ovn til fisken har
fått en sprø og knasende overflate. Ovnsbaking av fisken er en sunnere måte å tilberede fisk på. Da unngår
man det ekstra fettet ved steking og fritering. Dessuten er det en morsom og annerledes måte for hele
familien å få i seg mer næringsrik fisk på.
– Meksikansk mat er så mye mer enn bare tacos. Med Crispy Fish Kit ville vi utfordre normene for hva
meksikansk mat er og også oppfordre folk til å tørre å eksperimentere med smaker, sier Jessika Hamberg.
Crispy Fish Kit kommer i butikken 1. februar.
Crispy Fish Original
Oppskrift for 4 personer
1 pakke Crispy Fish kit
Tilsett
400 g laksefilet eller torskefilet
Salat
Tomater
1 egg
3 dl rømme
Slik gjør du det:
1. Forbered fyllet
Varm ovnen til 200 °C.
Skjær den skinnfrie fisken i små terninger (4 cm lange og 1,5 cm brede). Hvis du bruker frossen fisk, må
du sørge for at den er helt tint og tørke den med papirhåndkle før du
panerer den.
Visp ett egg i en skål og legg så fisken i.
Hell Crispy Fish Mix i en skål og la fiskebitene renne av før du forsiktig legger dem ned i
blandingen.
Bland til alle fiskebitene er panert jevnt.
Legg fisken jevnt ut på en ovnsplate og sett dem inn i ovnen.
Bakes i ovnen i 10 min, eller til fisken er gjennomstekt og herlig crispy.
Mens fisken er i ovnen, blanda Herb Topping Spice Mix med 3 dl rømme som topping.
2. Varm tortillaene
Mikro-ovn: Stikk hull i emballasjen og legg pakken i mikroovnen. Varm i 35–40 sekunder
på full effekt (650–800 W)
Ovn: Ta tortillaene ut av pakken, legg i aluminiumsfolie och varm dem i 200 °C i cirka 10 minuter.
3. Fold sammen
Serveres direkte fra ovnen
for maximal sprøhet!
Legg den krispiga fisken på
varme Flour Tortillas och
legg på sprø salat, saftige
tomater och Herb Topping.
Fold sammen og nyd!
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2096