Norge får ny meksikansk rett på kroken


Oppdatertdato: 2011-02-25 Tema: Produktnyheter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: General Mills


Med inspirasjon fra de norske fjordene dukker en meksikansk nyhet opp i butikkhyllene i februar. Crispy Fish Kit fra Old El Paso forener det fargesprakende og smaksrike meksikanske tilbehøret med nordmenns fiskefavoritter. Crispy Fish Kit er en ny måte å spise fisk på, med meksikansk vri!

Med Crispy Fish Kit er det enkelt og raskt å lage lekre og sunne retter med det beste fra det norske og meksikanske kjøkken. Pakningen er et komplett måltidskit og inneholder krydderblandingen Crispy Fish, myke tortillas og en helt ny meksikansk dipsaus med smak av urter. Nyheten er spesielt beregnet for det norske markedet og blir den første satsingen på fisk for Old El Paso.

Norge er et av landene som spiser mest fisk i verden. Forbruket har økt jevnt de siste ti årene, og salget av fryst fisk er doblet siden slutten av 1990-tallet. De to mest populære fiskesortene er laks og torsk, som også er sortene som anbefales å bruke til Crispy Fish Kit.

– Vi ville gi Norge en ny og spennende måte å nyte meksikansk mat på. Nordmenn elsker fisk, og meksikanske ”dinner kits” har vært svært populære her. Derfor ble fisk et naturlig valg da vi videreutviklet konseptet og bygger videre på suksessen med Crispy Chicken, sier Jessika Hamberg, nordisk produktsjef på Old El Paso.

For å tilberede Crispy Fish paneres fisken i krydderblandingen og tilberedes deretter i ovn til fisken har fått en sprø og knasende overflate. Ovnsbaking av fisken er en sunnere måte å tilberede fisk på. Da unngår man det ekstra fettet ved steking og fritering. Dessuten er det en morsom og annerledes måte for hele familien å få i seg mer næringsrik fisk på.

– Meksikansk mat er så mye mer enn bare tacos. Med Crispy Fish Kit ville vi utfordre normene for hva meksikansk mat er og også oppfordre folk til å tørre å eksperimentere med smaker, sier Jessika Hamberg.
Crispy Fish Kit kommer i butikken 1. februar.

Crispy Fish Original

Oppskrift for 4 personer

1 pakke Crispy Fish kit

Tilsett
400 g laksefilet eller torskefilet
Salat
Tomater
1 egg
3 dl rømme

Slik gjør du det:
1. Forbered fyllet
Varm ovnen til 200 °C.
Skjær den skinnfrie fisken i små terninger (4 cm lange og 1,5 cm brede). Hvis du bruker frossen fisk, må du sørge for at den er helt tint og tørke den med papirhåndkle før du panerer den.
Visp ett egg i en skål og legg så fisken i.
Hell Crispy Fish Mix i en skål og la fiskebitene renne av før du forsiktig legger dem ned i blandingen.
Bland til alle fiskebitene er panert jevnt.
Legg fisken jevnt ut på en ovnsplate og sett dem inn i ovnen.
Bakes i ovnen i 10 min, eller til fisken er gjennomstekt og herlig crispy.
Mens fisken er i ovnen, blanda Herb Topping Spice Mix med 3 dl rømme som topping.

2. Varm tortillaene
Mikro-ovn: Stikk hull i emballasjen og legg pakken i mikroovnen. Varm i 35–40 sekunder på full effekt (650–800 W)
Ovn: Ta tortillaene ut av pakken, legg i aluminiumsfolie och varm dem i 200 °C i cirka 10 minuter.

3. Fold sammen
Serveres direkte fra ovnen
for maximal sprøhet!
Legg den krispiga fisken på varme Flour Tortillas och legg på sprø salat, saftige tomater och Herb Topping. Fold sammen og nyd!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2096Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.