Norges beste hotellfrokost igjen!


Oppdatertdato: 2011-03-01 Tema: Frokost Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Trond Husebø


Fem seire på rad var oppskriften før årets kåring. Etter juryens vurderinger er resultatet igjen klart. Rica Nidelven Hotel i Trondheim serverer fortsatt Norges beste hotellfrokost. I Twinings Best Breakfast har hotellet dermed tatt hjem trofeet for sjette året på rad.
- De fem plasserte hotellene i årets konkurranse har vist et kvalitetsnivå som skiller dem ut positivt, sier Lars-Erik Underthun, juryformann i Twinings Best Breakfast. Vi er særdeles imponert over den kvaliteten som leveres på de beste hotellene. Standarden har hevet seg ytterligere siden fjorårets konkurranse, og juryen er meget imponert over den standard og service som leveres. Samtidig driver disse hotellene meget suksessfullt på alle måter. Med det sisteinntrykket en slik frokost gir, vil gjestene komme tilbake, gang etter gang, sier Underthun.

Finaleresultatene i Twinings Best Breakfast 2011:

1. plass Rica Nidelven Hotel Trondheim
2. plass Rica Ishavshotel Tromsø
3. plass Thon Hotel Lofoten Svolvær
4. plass Rica Hotel Bergen Bergen


Hederlig omtale Nythun Høyfjellsstue Kruk, Fagernes Uplasserte hoteller i finalen av Twinings Best Breakfast (alfabetisk rekkefølge): Rica Nidelven Hotel mottar prisen under Smak 2011
Clarion Hotel Royal Christiania (Oslo), Grand Hotel Rica (Oslo), Holmenkollen Park Hotel Rica (Oslo), Radisson Blu Plaza Hotel (Oslo) og Refsnes Gods (Jeløy, Moss). Engø Gård (Tjøme) var også nominert, men kunne dessverre ikke vurderes grunnet oppussingsstengt i finaleperioden.

Juryen i Twinings Best Breakfast

Haugen-Gruppen Storkjøkken er teknisk arrangør av Twinings Best Breakfast. Gjennom konkurransens innledende runder vurderes over 400 hotell av Haugen-Gruppens konsulenter av kokker og sommelierer. I finalerunden tar finalejuryen over, som i år har bestått av følgende personer:

Lars Erik Underthun (juryformann):
Mangeårig driver av det legenderiske Spisestedet Feinschmecker, forfatter av en rekke kokebøker og den første norske medaljevinner i Bocuse d’Or.

Wenche Andersen:
Kokk, kostholdsekspert og matjournalist. Mest kjent for folk flest er hun som fjernsynskokk i TV 2, gjennom ”Wenches Kjøkken”. Fast innslag i God Morgen Norge helt siden 1994.

Anders Holst Markussen:
Cand. Mag i nordiske språk og litteratur, spesialitet innen matformidling. Har siden 2005 skrevet for bl.a. Danske Weekendavisen og Dagens Næringsliv. Som ny medlem i juryen, har Markussen tilført ekstra fokus på matkvalitet og -kultur, egenproduksjon og bruk av lokalmat.

Per Arne Tuftin:
Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge. Har bakgrunn som kommunikasjonsdirektør i samme organisasjon, og før det som Strategi- og informasjonsdirektør i Norges Turistråd. Tuftin er en meget bevandret person hva gjelder Norske hoteller.

Juryens begrunnelse

Rica Nidelven har utviklet seg ytterligere. Med seks bemannede stasjoner serverer de blant annet lokalprodusert kjøttpålegg, hjemmegraved og lokalprodusert laks og ørret, sild, fiskekaker og gravet makrell. Oster fra Gangstad og Selbu, hjemmelaget marmelade, salater og hjemmebakt brød. Te og kaffe tilberedes og serveres av egen barista. Husets omelettkokk tilbereder egg etter gjestens ønske. Et fristende utvalg av frukt, og hjemmelagde ”fruktshots” gir en smakfull og sunn start på dagen. Generelt en meget rikholdig buffet, som likevel ikke virker overlesset. Frokosten er systematisk og godt merket, med god informasjon for de som ønsker en ren og sunn linje, eller de med matintoleranse. I tillegg yter hotellets frokostservitører personlig og meget imøtekommende service. Det tilrettelegges på en god måte etter gjestens behov. Gjester som kommer alene får tilbud om avis og bord dekket til en. Ved bordet serveres te, kaffe og frukt- og energi-”shots”, og det ryddes fortløpende.

Rica Ishavshotel har med sin tredje pallplassering befestet sin plass som en fantastisk hotellfrokost. Kvalitet og service har blitt bedre hvert år. Også Tromsøhotellet serverer lokalmat og hjemmelaget mat i utstrakt betydning, og frokosten her er også en virkelig opplevelse i seg selv! En særdeles hyggelig frokostopplevelse!

Thon Svolvær har en unik atmosfære. En frokost der en rekke lokalprodusenter benyttes, og deres historier fortelles. Gjestfriheten og sjarmen på stedet er åpenbar, og den generelle kvalitet på mat og drikke er på toppnivå. Dette er første gang dette hotellet har markert seg i toppen, og juryen har latt seg imponere!

Rica Hotel Bergen har blitt plassert på en meget god fjerdeplass i Twinings Best Breakfast, og kan med det også benevne seg selv som Beste hotellfrokost syd for Trondheim! Kvaliteten har blitt enda bedre siden fjorårets konkurranse. Et rikholdig og godt utvalg, meget hyggelig service og personlig omtale

Nythun Høyfjellsstue er tildelt hederlig omtale i Twinings Best Breakfast. Dette særdeles sjarmerende stedet øst for Fagernes serverer mat tilberedt helt fra bunnen, med begrensede ressurser. Et lite sted, med en stolthet og et ønske om å levere kvalitet, som juryen sjelden har sett maken til. Nythun er verdt et besøk, for en smaksopplevelse, en ro, gjestfrihet og atmosfære noe utenom det vanlige! Nythun Høyfjellsstue mottar Hederlig Omtaleprisen under Smak 2011

Stephen Twining er konkurransens beskytter

Stephen Twining er tiende generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og norges suverent mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte kopp te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2106
Julekaker.Grønnsaker.
Produkttester.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.