Norges beste og mest eksklusive restaurant skal etableres på Aker Brygge


Oppdatertdato: 2010-11-06 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Stock xhng Kilder: Norwegian Property ASA


Oslo, 27. oktober 2010) Eiendomsselskapet Norwegian Property (Npro) planlegger sammen med stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal å etablere Norges beste og mest eksklusive restaurant på Aker Brygge i Oslo. Målsetningen er at den nye restauranten i løpet av kort tid skal bli landets eneste gourmetrestaurant med to stjerner i den ettertraktede Michelin-guiden. Stjernerestauranten skal åpnes etter sommerferien i 2011.

- Restaurantetableringen er en viktig del av våre planer for en omfattende modernisering og opprustning av Aker Brygge. Vi eier store deler av bygningsmassen i dette området, og Norwegian Property har betydelige investeringsplaner for ytterlige å befeste Aker Brygges posisjon som Norges mest attraktive kontor-, shopping- og restaurantområde.
Vi er meget godt fornøyd med å ha fått med oss to av Norges aller mest anerkjente kokker i dette spennende prosjektet, sier Olav Line, konsernsjef i Norwegian Property.

Det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge vil ha til sammen 400 sitteplasser inne fordelt på tre avdelinger. I tillegg kommer 250 sitterplasser utendørs. Restauranten vil være på 1.000 kvadratmeter over to etasjer. Den skal ligge helt "ute i sjøen", på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina, midt på Aker Brygges attraktive sjøside. Eksisterende bygninger på denne utstikkeren rives i disse dager for å gjøre plass til den nye restauranten.

Npro skal eie det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge, mens Ness og Pal skal leie restaurantlokalene og være ansvarlige for driften av disse. Den nye restauranten vil, bestå av en Seafood-bar i Brasserie-stil med 280 plasser, et asiatisk kjøkken med Sushi-bar med 80 plasser samt en gourmetavdeling som vil ligge på en Mezzanine i andre etasje med 40 plasser.
- Gourmetrestauranten blir selve flaggskipet i det nye restaurantkomplekset. Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger, opplyser Terje Ness og Rune Pal. Tilbudet blir dog bredt og det vil finnes noe for alle i det nye restauranthuset.

De to anerkjente stjernekokkene vil være ansvarlige for kjøkkenet på gourmetrestauranten. I tillegg planlegges det å ansette ytterligere en erfaren kjøkkensjef som skal ha det daglige ansvaret for de to andre restaurantavdelingene.

Terje Ness og Rune Pal driver fra før restaurantene Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar (Bib Gourmand i Guide Michelin) og Oro Restaurant (tre bestikk i Guide Michelin) samt Haga Restaurant i Bærum (en stjerne i Michelin-guiden). I tillegg er de medeiere i Cru vin og kjøkken (ett bestikk i Guide Michelin).

Som følge av etableringen av den nye stjernerestauranten på Aker Brygge, vil imidlertid Haga gradvis få en noe enklere stil. Haga vil dermed ikke være en Michelin-restaurant fremover, men heller en meget god restaurant for nærmiljøet/golfere og fortsatt et av de mest attraktive selskapslokaler i hele Stor-Oslo-området. Til gjengjeld er imidlertid altså målsetningen at den nye Aker Brygge-restauranten så raskt som mulig skal få minst to av de ekslusive Michelin-stjernene (av tre oppnåelige).
Etter at Restaurant Bagatelle ble stengt, er det pr. idag ingen restauranter i Norge med to stjerner i Michelin-guiden, og det har aldri blitt delt ut tre stjerner til noen restaurant i Norden. Nyetableringen på Aker Brygge vil ikke få konsekvenser for noen av de øvrige restaurantene som Ness og Pal er engasjert i.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2015Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.