Norsk forskning døråpner for matvarer som reduserer kroppsfett


Oppdatertdato: 2004-10-25 Tema: Slanking Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Midelfart & Co A/S


Studier gjennomført i Norge av Scandinavian Clinical Research (SCR) baner nå veien for et nytt segment innen mat- og drikkevareproduksjon. Varer tilsatt det norskutviklede produktet Tonalin® har nemlig en fettreduserende effekt.
Utenfor Norges grenser har resultatene fra langtidsstudiet, som ble publisert i det anerkjente tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition i sommer, vakt stor oppsikt. Det konkluderer nemlig med at inntak av Tonalin® i gjennomsnitt medfører 9 prosent reduksjon av kroppsfett.

Vannløselig pulver
Den norske bioteknologibedriften Natural ASA (**) har i samarbeid med ingrediensleverandøren Cognis videreutviklet Tonalin®. Til nå har dette vært tilgjengelig som kosttilskudd i form av kapsler eller i flytende form, men nå er produktet blitt lansert som et vannløselig pulver, uten lukt og smak.

Matvarer som reduserer kroppsfett
Dette har medført stor interesse fra næringsmiddelindustrien, da det muliggjør tilsetning av Tonalin® i pulverform i vanlige matvarer. I praksis betyr dette at man kan produsere mat og drikke som har en fettreduserende effekt. Slike produkter vil åpne for nye løsninger og applikasjoner til bekjempelse av fedmeproblemet, i et marked som knapt er utforsket.

Stort potensiale
I Norge markedsføres Tonalin® av Midelfart & Co A/S (*). Ifølge divisjonsdirektør for helse, Vidar Eskelund, kan mat- og drikkevarer som reduserer kroppsfett være interessant også her til lands. Det skal utarbeides konkrete planer for hvilke nye produkter som kan lanseres i Norge. - Vi er absolutt interesserte i å føre dette frem, og det er sannsynlig at man vil kunne finne en rekke produkter som inneholder Tonalin® som ingrediens i fremtiden, sier Eskelund.

* Midelfart & Co A/S er Norges ledende leverandør av skjønnhet-, helse- og velværeprodukter. Selskapet distribuerer og markedsfører merkevarer fra en rekke ledende internasjonale og norske leverandører innenfor dette feltet.

** Natural ASA er et børsnotert teknologiselskap som har lagt ned betydelig kapital i forskning og utvikling for å utvikle og optimalisere Tonalin®. Natural brukte 17,5 millioner kroner innen forskning og utvikling i 2000, 28 millioner kroner i 2001 og 40,2 millioner kroner i 2002. De ressurser som Natural har lagt ned i denne sammenheng er bransjemessig meget fremstående. Natural er et av de norske selskap som bruker mest penger på FoU når det gjelder teknologiutvikling samt dokumentasjon av lipider(fettsyrer).

Annonse












Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:404
Julekaker.Norsk mat.
Hverdagsmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.