Norsk Laks på japansk i Singapore


Oppdatertdato: 2009-03-02 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk


Singapore, den vesle øyen og republikken i Sørøst-Asia, har om lag samme folketall som Norge på sine knappe 600 km2 – men det er en smeltedigel av et samfunn, som derfor er idéskapende og trendsettende, spesielt innenfor fusion-kjøkkensegmentet i den asiatiske kulinariske verdenen.

For eksempel er det i Singapore over 160 restauranter som bare serverer japansk mat! Det er derfor ikke rart at det må utgis en trykt guide over disse spisestedene. For den som befinner seg i Singapore i år, og drømmer om en skikkelig godbit fra det japanske kjøkken er 2009-utgaven av ”The Appetite Guide to Japanese Restaurants in Singapore” usedvanlig lett å orientere seg i. I tillegg til adresse og telefonnumre må nemlig alle restaurantene gi opplysninger etter følgende opplistede kriterier:

Åpningstider
Betalingskort som godtas
Rom for private selskap
Bordbestilling
Om det serveres Norsk Laks
Priskategori

Og ikke nok med at alle restaurantene som er med i oversikten altså må oppgi om de serverer norsk laks eller ei, men de spisestedene som har retter med norsk laks på menyen er tydelig merket med Norge-ovalen i farger (se illustrasjonen over).

Vi spør Master Chef Koezuka på restaurant Kuriya Raffles City hvorfor Norsk Laks er så mye brukt i hans bransje.

- Hvis man ønsker å ha suksess og overleve i denne restaurantkategorien, MÅ man ha god laks på menyen. Vi har prøvd ulike arter laks fra ulike land, men kundene våre er enstemmig: Norsk laks har best marmorering og et fettinnhold som gir fisken søtlig smak. Den er også friskere i fargen, noe som er viktig for den estetiske presentasjonen så vel som den appetittvekkende effekt det har, fastslår Master Chef Koezuka. - Hver måned får vi den såkalte ”ABC” listen, dvs. en oversikt over våre ”toppselgere” og uansett om det er andre sesongprodukter av høy kvalitet som promoteres eller ei, er det likevel laks som ligger på toppen…. Et tydelig tegn på at ”laks er uslåelig” i popularitet blant singaporerne.

Ekstra gledelig er det at godt over 100, dvs. ca 2/3 av de 160 restaurantene som er omtalt eller opplistet i guiden er det vi i all beskjedenhet tør kalle førsteklasses eller i hvert fall godt dekket hva fiskeutvalget angår. Kuriya Raffles City der Master Chef Koezuka arbeider hører til restaurantgruppen RE&S som driver flere typer japanske restauranter i Singapore. Denne gruppen alene serverer sine gjester totalt ca 10 tonn norsk laks hver måned!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1509Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.