Norsk Mandelpotetfestival i Alvdal i helga. med ambisjoner om ny besøksrekord


Oppdatertdato: 2016-09-22 Tema: Poteter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Ole Sylte Heggset Kilder: Norsk Mandelpotetfestival


Nå i helga fra Fredag 23.09 til Søndag 25.09, med hovedvekt på Lørdagen, er det Mandelpotetfestival i Alvdal. Dette er den 19 gangen festivalen avholdes, og det er ventet mange utstillere og publikum denne dagen.

– I fjor passerte vi for første gang 3000 besøkende med smått og stort. Årets program gjør at vi håper og tror på fortsatt utvikling, og allerede er ny utstillerrekord et faktum. Med mer enn 50 utstillere påmeldt hittil ligger alt til rette for at Alvdal er et smart sted å være denne helga, og at markedsdagen på naturbruksskolen Storsteigen VGS neste lørdag bør oppleves. Velkommen til mandelpotetfestival nr. 19, inviterer derfor arrangementskomitéens trofaste slitere og potetdyrkere, Liv Guri Eggestad og Astrid Gjelten, som nok en gang har med seg Arne Eggen som stødig programleder gjennom markedsdagen.

Arrangementets markedsdag har de siste to årene altså slått rot på gardstunet på Storsteigen VGS, men allerede fredag kveld er det klart for langåpent, gode tilbud og aktiviteter på Steia, inkludert boksignering og smaksprøver frå boka «Takkebakst».

Lørdagens markedsdag åpnes av NHO Innlandets direktør Åge Skinstad, som skal bruke fredagen på en rundreise med besøk hos ulike bedrifter i Alvdal. Videre ut over dagen går det så slag i slag. Foruten at skolen selvsagt byr på dyr og aktiviteter for både liten og stor, vil det innimellom musikalsk underholdning, mye godt og fint i bodene, bli Gråtass-besøk, mandelpotetskrelling og mye, mye meir. ‘

Et sikkerstikk i programmet tror vi blant annet det blir når publikum får oppleve agilityoppvisning med eks-alvdøl og fersk norgesmester Kristin Måna.
– For de matglade inviterer vi så til kurs med en annen eks-alvdøl, nemlig Hallgerd Tronsmoen, bosatt på Elverum og til daglig å finne som kjøkkenansvarlig på Gransjøberget seter.
– Vi håper og tror at de 20 plassene på kurset fylles raskt, og Hallgerd har derfor allerede satt av tid til et nytt kurs i vinter for de som eventuelt ikkje kommer med denne gang, sier koordinator Thore André Østereng, som tar i mot påmeldingene.

Sammen med alt det øvrige programmet tror vi i arrangementskomitéen på nok en festhelg for mandelpoteta, dagen før elgpostene besettes i regionen. Potetbuffét, puber, åpning av den nye trebrua over Glomma og mye, mye mer venter alle som finner veien til Alvdal neste helg. Vi tror det blir mange, avrunder Liv Guri Eggestad og Astrid Gjelten, samt alle de andre i festivalkomitéen. Se mer i programmet her:Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3030


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.