Norsk restaurantsuksess i Shanghai


Oppdatertdato: 2010-07-20 Tema: Fisk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Godfisk Kilder: Fursetgruppen


Fursetgruppen Restaurant group, ble september 2009 tildelt prestisjeoppdraget med å representere Norge og norsk sjømat, ved å drive restauranten og foretningssenteret ved den norske paviljongen under verdensutstillingen i Shanghai 2010.
”Vi var selvfølgelig veldig spente på satsningen, men må vel si at det har gått over alle forventninger”- sier Bjørn Tore Furset, innehaver av Fursetgruppen.

10 tonn norsk sjømat solgt på 2 måneder

Restauranten har i løpet av knappe 2 måneder solgt over 10 tonn med norsk sjømat og har allerede omsatt for ca 6 millioner kroner. Restauranten har ca 70 sitteplasser, og har i gjennomsnitt hatt 300 gjester pr dag. Det vil si at restauranten har vært full 4 ganger pr dag, til tider med lange køer utenfor.
”Dette er kjempegøy, men det som er spesielt moro er at kinesere og andre som besøker den norske paviljongen er kjempefornøyde og liker den norske maten, basert på fersk sjømat fra Norge” sier Bjørn Tore.

Fellesprosjekt

NORWAY SEAFOOD RESTAURANT har ca 35 ansatte, av de er det 10 norske personer fra egen organisasjon her hjemme. De øvrige ansatte er kinesiske.
Suksessen bak konseptet i restauranten er at vi har benyttet våre kjøkken sjefer og assisterende kjøkkensjefer fra hver av restaurantene våre her hjemme. De er og vil være utplassert 1 mnd hver seg på restauranten i Shanghai for å sette sitt særpreg på menyen og råvarene. Dette gjør prosjektet til et fellesprosjekt for gruppen, der vi bidrar med alle våre restauranters spisskompetanse, der vi vil få en variasjon, da våre restauranter er veldig individuelle og har klare særpreg hver for seg.
Vi er kjempefornøyd etter 2 mnd, og har lært fantastisk mye, og ikke minst har våre nøkkelansatte hatt er kjempefin utvikling og store opplevelser.

Stor medie dekning

Vår hovedsamarbeidspartner Eksportutvalget for fisk (EFF) har gjennom sitt kjennskap til markedet samt kontaktnettverk i Kina bidratt til en stor interesse og en fantastisk medie dekning av restauranten og det norske kjøkken.
I tillegg har restaurantens besøk, blitt stimulert av den offisielle åpningen av NORWAY SEAFOOD RESTAURANT der både H.K.H. Kronprins Haakon og Nærings- og handelsminister Trond Giske var til stede.

Profesjonelle samarbeidspartnere

Topp kvalitet og kontinuerlig tilgang på ferskt råstoff er nøkkel faktorer for at vi skal kunne levere et godt produkt hele perioden. Vi fant raskt ut at Lerøy ville være den leverandøren som kunne garantere oss fersk fisk 3-4 ganger pr uke og som har bidratt til at vi har lykkes med kvaliteten.
I tillegg er vi veldig stolte av å jobbe med Innovasjon Norge, og er imponert over hvor profesjonell organisasjonen bak Expo 2010 har fremstått.

Fursetgruppen

Fursetgruppen er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe som består av Ekeberg Restauranten, Ekeberg Selskapsmat på gamle Sjømannsskolen, Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant, Dyna Fyr, Tjuvholmen Sjømagasin, operarestaurantene Argent, Sanguine og øvrig servering i Operaen.
Fursetgruppen er en betydelig aktør i norsk serveringsnæring. Samlet omsetning ligger på ca. 200 millioner kroner per år. Bjørn Tore Furset er innehaver av alle restaurantene som til sammen har 250 ansatte. http://www.fursetgruppen.no/no/

EXPO Shanghai

EXPO 2010 Shanghai er ventet å bli den største verdensutstillingen i nyere tid, med flere enn 70 millioner besøkende. Verdensutstillingen finner sted fra 1. mai til 31. oktober 2010.
3 millioner er ventet å legge turen innom den norske paviljongen, som skal benyttes til å bygge Norges omdømme i Kina. Kina har opplevd en imponerende økonomisk vekst de senere år og er vår viktigste handelspartner i Asia. Spesielt Shanghai er et viktig knutepunkt for norsk handel og investeringer.
Norsk mat og norske råvarer er helt essensielle i omdømmebyggingen av Norge. Eksport av norsk sjømat til Kina, inkludert Hong Kong, passerte 145 000 tonn i 2009. Eksportverdien av dette var i følge EFF være NOK 2,1 milliarder.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1928Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.