Norske matperler på Hurtigruten


Oppdatertdato: 2013-07-30 Tema: Tradisjoner Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Matprat


Hurtigruten ønsker å tilby en meny med et bredt innslag av norsk lokalmat fra vårsesongen 2014. Et forprosjekt er satt i gang for å kartlegge aktuelle leverandører og produsenter frem til 1. august.
Det reiser ca 400 000 passasjerer med Hurtigrutens 11 skip hvert år og det serveres omtrent 2 millioner måltider om bord. Nå skal menyene i større grad baseres på lokale råvarer og produkter som er i samsvar med strekningen Hurtigruten befinner seg på.

- Mat er en viktig del av den helhetlige reiseopplevelsen. I Norge er vi så heldige at vi etter hvert har fått et flott mangfold av lokalproduserte råvarer og produkter, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum. - Det vil være fantastisk hvis Hurtigruten kan bli et seilende utstillingsvindu for norsk mattradisjon. Nå må alle produsenter og leverandører av lokal mat kjenne sin besøkelsestid og registrer seg hos Hurtigruten, sier Vedum.

Registrering for leverandører og produsenter hos Hurtigruten

Prosjektet ”Lokalmat på Hurtigruten skal gjennomføres fra vårseseongen 2014. Forprosjektet som nå er satt i gang finansieres av Innovasjon Norge. Matmerk samarbeider med Hurtigruten om å kartlegge leverandører og produsenter frem til 1. august.Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2700


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.