Ny anbefalt grillbok


Oppdatertdato: 2007-06-04 Tema: Bok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Går du med drømmer om å utvide grillrepertoaret - finne inspirasjon til å diske opp med noe annet enn grillpølser, hamburgere og flintsteik med butikkjøpt potetsalat? Lage noe skikkelig grilldigg til familie, venner eller kjæreste? Nå er det hjelp å få!
Den erfarne og kreative kokebokforfatteren Hilaire Walden vil hjelpe deg. Hun har hentet kulinarisk inspirasjon fra hele verden og presenterer her 365 lekre og enkle oppskrifter på grillmat for enhver smak og anledning.

Fra innledningen

Når det varme sommerværet setter inn, henter de aller fleste av oss fram grillen. Det er imidlertid ingen grunn til å begrense grillingen til den korte sommeren, på et lunt sted kan grillen med fordel brukes både høst og vår, for eksempel i påsken. I denne boken finner du 365 oppskrifter som vil gi deg lyst å grille så ofte du bare kan.

Med dagens store utvalg av kvalitetsutstyr er det blitt mye enklere å grille. Grillen kan fyres med trekull eller briketter, gass eller strøm, og det finnes spesialtilbehør som gjør at man kan grille mange typer mat, alt fra finmaskete kurver som forhindrer at små matbiter faller ned i glørne, til motordrevne grillspidd beregnet på helgrilling.

Noe annet som er viktig, er at det ikke finnes noen faste regler for grilling. Hvilke ingredienser du bruker og hvor mye av hver, bestemmer du selv ut fra smak, lommebok og hva som er tilgjengelig. Det samme gjelder smakstilsetninger som urter og krydder. Dessuten kan grilltiden vanere mye. Det eneste du må gjøre, er å sørge for at kjøtt og fjærkre blir akkurat passe stekt, og det er derfor vi oppgir de optimale temperaturer på side 14-15.

Det er ikke vanskelig å tilberede grillmaten slik du ønsker når du bare vet hvordan (akkurat som med det meste annet i livet). For eksempel kan det å justere høyden på grillristen og/eller å flytte maten rundt på risten gjøre en verden av forskjell for resultatet. Du finner flere nyttige tips for vellykket grilling på sidene 12-13.

I de følgende kapitler vil du finne oppskrifter for enhver anledning og smak, og for ethvert kosthold. Det er enkle, tradisjonelle retter, som biff med bakt hvitløk og sopp, oppfinnsomme retter som spidd med steinbit, fennikel og sitron og retter fra all verdens kjøkken, som marokkansk kylling med tabbouleh. Baconsurrede pølser er en slager hos de fleste barn, og det finnes også spennende retter som vegetarianere og veganere kan kose seg med. Vil du lage et virkelig festmåltid på grillen, finner du også oppskrifter med ingredienser som kamskjell, kongereker, hummer, entrecote og perlehøns.

Fakta:

Boka inneholder 365 grilloppskrifter for enhver smak og anledning. Den er delt inn i kapitler med oppskrifter på forretter og snacks, kjøtt, fisk, fugl og skalldyr, i tillegg til vegetarretter, desserter, og forskjellig tilbehør.

Forfatter: Hilaire Walden
Tittel: Grill & barbeque
Oversatt av: Dorthe Erichsen
Med spiralrygg.
Pris: Kr 299.-
Forlag Cappelen
ISBN: 9788202260897

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1112
Slanking.Rask mat.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.