Ny avsløring av gåselever stopper salget i Danmark


Oppdatertdato: 2014-03-03 Tema: Blodmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Dyrevernalliansen


En ny avsløring har fått de danske supermarkeder til å slutte med salg av gåselever. Dyrevernalliansen oppfordrer norske dagligvarekjeder og restauranter til å gjøre det samme. – Å slutte med salg av gåselever er en investering i omdømme, sier informasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.
Den franske dyrevernorganisasjonen L214 har offentliggjort nye filmopptak fra produsenten Ernest Soulard, som produserer gåselever for luksusrestauranter og supermarkeder.
Avsløringene har ført til at den danske supermarkedkjeden SuperBest nå slutter å selge gåselever. Etter dette er det ikke lenger noen supermarkeder i Danmark som selger gåselever, forteller kommunikasjonssjef Thorbjørn Schiønning i den danske dyrevernorganisasjonen Anima.
SuperBest uttaler til avisen MetroExpress at det er massiv debatt om dyrevelferd som får dem til å trekke produktet fra hyllene.
Dyrevernalliansen arbeider nå for å påvirke norske serveringssteder og dagligvarekjeder til å slutte med gåselever.

– Vi har allerede fått positiv tilbakemelding fra rundt tyve restauranter og to hotellkjeder. Nå venter vi på svar fra flere restauranter og dagligvarekjeder, sier informasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.
Restauranten Baltazar og gourmetkokk Dag Tjersland er blant dem som har sagt nei til gåselever. Han satte seg grundig inn i produksjonen i forbindelse med en henvendelse fra Dyrevernalliansen tidligere i år.
Hotellkjeden Choice sluttet å bruke gåselever for flere år tilbake.

– Det er en investering i omdømme å slutte med gåselever. Når gjestene kjenner historien bak produktet virker det bare motbydelig, sier Live Kleveland.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2847Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.