Ny bakebok fra Leila Lindholm


Oppdatertdato: 2011-03-19 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


En ny bakebok er kommet fra Sveriges svar på Nigella Lawson, og den har dumpet ned på pulten hjemme hos oss. Og her er det mange fine kaker, både små og store, samt brød og gjærbakst. Mye inspirert fra andre land og masse oppskrifter jeg ikke har vært borti tidligere. Alt er pakket fint inn med bilder og lettlest tekst.

Om boken A piece of cake

Med hjelp fra mormor bakte Lena sine første muffins bare tre år gammel. Og siden har hun fortsatt å bake. I sin nye bok, a piece of cake, deler hun sine kunnskaper og beste oppskrifter med oss.
Boken er lekker og har 200 av Leilas yndlingsoppskrifter med mange bilder. Er på 224 sider og ganske solid i innbindingen(har noe å si etter at den har ligget oppslått på kjøkkenet noen ganger).
Det er en lett blanding av familieoppskrifter, egne favoritter og litt utenlandske oppskrifter. Noe preg av Amerika og Italia. Med bla paier, cupcakes(muffins med glasur), Italienske brød, til en del typisk nordiske med nordiske råvarer. De fleste oppskriftene er lette å forstår, slik at selv jeg skulle kunne lage de:)
Og litt i motsetning til Nigella Lawson's bøker, har denne boken mye mer forståelige råvarer og kjente teknikker.
Boken preges ellers av lidenskap og ekte bakeglede.
Og innimellom oppskriftene fins det mye nyttig informasjon.

Innholdsrik, tradisjonell og trendy

Boken passer både for nybegynnere og mer erfarne bakere, og inneholder alt fra småkaker, muffins,smuldrepaier og bursdagskaker til sunne brød, knekkebrød og oppskrifter på syltetøy. Nye og spennende kaker, som kladdekakemuffins og peanutbutter cupcakes, finnes side om side med klassikere som eplepai og havreflarn. Lekker design og fotografering gjør boken svært trendy.

Tema med variasjoner og nordiske råvarer

Med utgangspunkt i gode grunnoppskrifter gir Leila tips om hvordan man kan variere for eksempel sukkerbrød på hele ni forskjellige måter; fra syrlig sitron- og valmuekake til gammeldags eplekake, jordbær- og rabarbrakake eller toscakake med kokos. Mange av oppskriftene inneholder typisk nordiske råvarer som epler, blåbær og rabarbra.

Leila Lindholm — Sveriges svar på Nigella Lawson

Leila er en svært populær og karismatisk TV-kokk, som begynte sin karriere i restaurantbransjen; og har jobbet på flere kjente restauranter i New York og Stockholm. I dag jobber hun hovedsakelig med TV og har skrevet tre kokebøker. Hun er mye omtalt i magasiner som Delicious, Easy Living og Elle.
Hun har vært mye på TV, bla svensk TV4, og har en lang rekke program bak seg. Hjemmesiden har og mye info, samt andre oppskrifter også. Hun er og aktiv på facebook(og skriver/svarer der selv), og det er det ikke alle såpass kjente personer som gidder å bry seg om.

Hun har egen hjemmeside og facebookside.

leila.se
facebook.com/leilalindholm

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2119
Norsk mat.Bananer.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.