Ny limited edition-whisky fra Highland Park. Venter å bli utsolgt på 24 timer


Oppdatertdato: 2010-10-12 Tema: Whisky Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


– Første lørdag i november lanseres Highland Park Saint Magnus i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Sist ble vi utsolgt innen et døgn var gått. Denne tapningen er minst like elegant. Saint Magnus er 12 år gammel, med smak av tørkede frukter, kryddertakter av kanel, og en rund, røkt ettersmak, venter vi at også dette opplaget vil gå fort, sier Romain Jourdan i Maxxium Norge.

Opprinnelig utgave

St. Magnus sine tolv år er som sist forseglet i en lys, brun retroglassflaske fra 1900-tallet med naturlige ”feil” og bobler, men er denne gangen også utstyrt med den opprinnelige Orknøy-etiketten – sist sett på en flaske 150 år tilbake. Innpakningen viser til sagaen som har vært inspirasjonen bak Orknøy-destilleriet Highland Parks spesialwhisky, nemlig Orknøyenes norske arv:

Hellig

I år 875 invaderte norske vikinger Orknøyene og gjorde området til en viktig base for vikingenes mange plyndringstokt til Skottland. Øyene forble norske i flere hundre år. Jarl av Oknøyene, Magnus Erlandsson som ble drept i 1115, var en av Olav den Hellige og Harald Hardrådes slektninger. Magnus Erlandssons dødsdag, 16. april, er merket av på den norske primstaven, og markeres fortsatt i den katolske kirke der Magnus er helgen. Jarlen har også fått den verdensberømte St. Magnuskatedralen i Kirkwall på Orknøyene oppkalt etter seg, og nå altså en eksklusiv whisky fra Highland Park.

St. Magnus Limited Edition

Pris: 1099 kroner (Varenummer: 5320601 BU). Karakteristikk: Fargen er klar og gyllen som i Earl Magnus Edition 1. Aromaen preges av tørkede frukter og søt honning, med innslag av kanel. Rik smak av sødme, krydder og tørket eple, med hint av eksotiske frukter. Lang og røkt ettersmak. Dette er en såkalt “cask strength whisky” – en whisky som er tappet uutynnet på flaske rett fra fat. Alkoholstyrken er derfor hele 55 prosent.

Om Maxxium:

Maxxium Norge er ansvarlig for salg, lokal markedsføring og distribusjon av blant annet The Famous Grouse, The Macallan, Laphroaig, Jim Beam, Cointreau, Rémy Martin, Courvoisier, Drambuie og Bols. The Famous Grouse er den mest solgte whiskyen i Skottland de siste 30 årene. Maxxium Norge eies av The Edrington Group, Skottlands ledende premium brennevinsselskap, som selv er kontrollert av veldedighetsorganisasjonen The Robertson Trust.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1999Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.