Ny Nordisk is fra Ben and Jerry’s støtter WWF


Oppdatertdato: 2012-02-26 Tema: Produktnyheter Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Ben and Jerry Kilder: PRM Ben and Jerry


God samvittighet med Nordisk spesial-is

En eksklusiv Nordisk smaksvariant som ikke bare smaker himmelsk, men som gjennom et samarbeid med WWF støtter beredskapen langs norskekysten i tilfelle oljesøl – for godt til å være sant? Nope! I Norge gir nemlig Ben & Jerry´s en krone av hver solgte bøtte is av typen ”Nordic Water Peace” til WWFs oljevern, i tillegg går ti kroner for hver kule som blir solgt på festivaler rundt i landet i sommer til samme formålet.

– Vi valgte dette å samarbeide med WWF i Norge fordi vi synes det er prisverdig med lokale frivillige som tar ansvar for å holde kysten vår fri for oljesøl, sier Julie Haug, Brand Champion for Ben & Jerry`s i Norge.
Ben & Jerrys´s sosiale misjon tilsier at deler av overskuddet skal gis til gode formål og i år valgte Ben & Jerry´s å samarbeide WWF og ren kyst – prosjektet deres. I samarbeid med blant annet Kystverket har WWF utviklet et oljevernkurs de holder for frivillige som dermed blir kvalifisert til å rydde olje i fjæra ved store oljeutslipp.
Alle smakene i Nordic Water Peace, fra den kremete vaniljeisen med sjokoladesaus til sjokoladekjeksen og de små peace-tegn av ren sjokolade er fairtradesertifiserte. Vi anbefaler to store kuler – for maksimalt god samvittighet.

Love, Peace & Ice Cream.

Om Ben & Jerry´s

Målet til Ben & Jerry’s er å lage den aller beste isen på den snilleste måten. Det gjør de gjennom Caring Dairy (bærekraftig meieriproduksjon), bruk av frittgående egg, klimanøytral produksjon og nå å bli hundre prosent Fairtrade. I 1978 åpnet barndomsvennene og hippiene Ben Cohen og Jerry Greenfield sin første isbar i en nedlagt bensinstasjon i Vermont, USA, etter å ha tatt et brevkurs i ismakeri. Ben & Jerry`s fås i dag i over 30 land, og ble lansert i Norge i 2008. I dag får du Ben & Jerry`s mange smaksvarianter hos Deli de Luca, 7-Eleven, og en del utvalgte store fullsortiment dagligvare butikker.

Om WWFs frivillige oljevern Ren kyst!:

WWF startet i oktober 2005 prosjektet Ren kyst! basert på lignende prosjekter hos WWF i Finland og Spania. Ren kyst! holder oljevernkurs for frivillige, utviklet i samarbeid med bl.a. Kystverket. Deltakere inngår i den frivillige beredskapsstyrken. Styrken er kvalifisert til å rydde olje i fjæra ved store oljeutslipp og deltok aktivt i oppryddingen etter blant annet skipsforlis utenfor Langesund sommeren 2009. Det er nå 470 frivillige oljevernere med i WWFs Ren kyst!

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2380
Norsk mat.Kjøttkaker.
Lapskaus.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.