Ny norgesmester i kjøttfag


Oppdatertdato: 2011-09-29 Tema: Kjøtt Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: LMD


Høy temperatur og knivskarp konkurranse preget norgesmesterskapet i kjøttfag. Åshild Bruskeland (19) fra Kristiansand stakk av med seieren.
De skarpeste knivene i skuffen var i sving da norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert under matfestivalen Matstreif i Oslo forrige fredag ettermiddag.
Etter tre intense konkurransetimer kunne sørlandsjenta Åshild Bruskeland smykke seg med tittelen norgesmester. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) overrakte pokalen fra scenen på Rådhusplassen i Oslo.

– Dette mesterskapet løfter frem særdeles dyktige fagfolk. Her har vi unge fagpersoner som bidrar til å løfte de norske råvarene, og det er positivt, sier Brekk.

Imponerte med ølpølserull

Gullvinneren jobber til daglig på Ica Maxi Lund, og deltok for andre gang i norgesmesterskapet. – Dette var den deiligste lønn for strevet. Hjertet pumpet hardt like før de ropte opp navnet mitt, og nå er jeg bare veldig glad, sier hun.
Gullvinneren disket opp med blant annet kokosrull, cheddarbiff og ølpølserull, som falt i smak hos dommerpanelet.

Tett i toppen

Dette var 14. gang NM i kjøttfag ble arrangert, og konkurransen har aldri vært tøffere. Bruskeland konkurrerte mot syv andre lærlinger, og det var få poeng som skilte finalistene som havnet på seierspallen. Tonje F. Krystad fra Sem og Inger Granhaugen fra Stokke stakk av med sølv- og bronse-medaljen.

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, sier det kun er detaljer som skiller deltakerne i teten. Teigen berømmer gullvinner Bruskeland for en flott presentasjon og gode produkter. – Forbrukerne er heldige som finner denne typen betjening i ferskvaredisken, sier han.

NM hever nivået

Ifølge arrangør Espen Lynghaug i NHO Mat og Bio bidrar denne ferdighetskonkurransen til å heve nivået i bransjen. – Det ligger mye prestisje i mesterskapet, både for deltakerne og for bedriftene de jobber for. Vi ser at noen dagligvarekjeder satser veldig på å få lærlingene sine til NM, som en viktig del av kompetansehevingen i bedriften, sier Lynghaug.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2278
Julekaker.Epler.
Pasta.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.